Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år og kutter meg forsi jeg har det vondt og lider

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke noe bra i det hele tatt. Det er liksom vanskelig å bruke ord, men jeg må bare prøve før jeg gjør noe jeg ikke vil rekke å angre på. Jeg er 13 år og kutter meg. Jeg kutter meg fordi når jeg har det vondt og lider, trenger jeg ikke sjekke sosiale medier og jeg trenger ikke tenke på ting som er vondt. Hver eneste dag kjenner jeg en klump i magen, jden har vært der i snart 2 år. Jeg skjelver hele tiden, jeg har det ikke bra med meg selv. Jeg snakker ikke med det om noen, fordi jeg er redd. Jeg har holdt på med en gutt som er 3 år eldre enn meg, jeg liker han egentlig ikke, men holder bare på fordi jeg vil ha noen å holde på med. Jeg er så sykt lei meg og desperat og ... jeg tenker nesten hele tiden hvor mye enklere det hadde blitt om jeg bare tol selvmord. Trenger hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår på det du skriver at du har det vondt inni deg. Du beskriver mange symptomer på det.

Jeg vil oppfordre deg på det sterkeste til å ta kontakt med noen voksne du stoler på slik at du kan få hjelp. Det er mange som trenger noen å snakke med en periode i livet og som opplever det som god hjelp. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen for eksempel som kan hjelpe deg videre.

Du er også velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser