Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal begynne på ny skole, og er veldig sjenert - jeg trenger hjelp!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har det egentlig litt vanskelig når det gjelder skolen, vennene mine og følelsene mine. Til neste år begynner jeg i 8. Klasse, men da må jeg begynne på ny skole. Vi er veldig få folk der jeg bor, så vi er bare to stykker i hele klassen! Vi har begynt å komme på besøk til den skolen vi skal begynne på neste år for å bli kjent med elevene der. Jeg er utrolig sjenert og jeg tør nesten ikke å snakke med dem. Jeg har en bff på skolen der jeg går nå, men i det siste har jeg møtt henne veldig lite for hun er ett år mindre enn meg. Noen ganger når jeg skal til skolen som jeg begynner på neste år, så vet jeg ikke om jeg skal gråte eller le, og jeg har ingen å snakke med. De voksne forstår meg aldri, det føles faktisk ofte som om de ikke en gang prøver å forstå! Jeg skulle bare ønske at jeg hadde en venn som var like gammel som meg og som jeg kunne snakke med! Min aller beste venn har jeg flyttet fra, så jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Jeg trenger hjelp! Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til oss!

Du forteller at du skal begynne i 8. klasse til høsten, og at du da må begynne på en ny skole. Du kjenner ingen på denne skolen. Dere har begynt å reise på besøk på skolen for å bli kjent Du skriver at du er veldig sjenert, og at de voksne ikke forstår deg. Du skulle ønske at du hadde en venn på din egen alder som du kunne snakke med.

Jeg skjønner at du har det vanskelig når du tenker på at du skal begynne på ny skole til høsten! Det er ikke lett å komme ny i en klasse der de fleste andre kjenner hverandre godt fra før. Jeg tenker at du må prøve å utnytte tiden dere er på besøk på den nye skolen. Prøv å se om det ikke er en eller to elever som du synes ser snill og grei ut, og ta mot til deg å prøv å snakke litt med dem. Kanskje kan du fortelle at du gruer deg til høsten fordi du ikke kjenner noen? Kanskje er det noen andre i den nye klassen din som har kommet ny inn i klassen, og som skjønner hvordan du har det? Dersom du vet hvem dere skal ha til lærer, kan du jo også prøve å snakke med henne/han og fortelle hva du tenker på? De har helt sikkert også en helsesøster på skolen som du kan be om å få snakke med. I det hele tatt er det ganske mange du kan be om hjelp, men du må tørre å ta det første steget.

Håper du fikk noen tips du kan bruke - masse lykke til på den nye skolen!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser