Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir kvalm når jeg ser på min elder søster

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en gutt på 14 , og har en søster på 26 år som når jeg ser på hun jeg blir kvalm , hun har likt meg mye , og passet på meg en del av livet mitt når jeg var barn , men jeg vet ikke jeg blir kvalm av hun noen ganger , mens de 3 andre søstrene mine syns jeg de er ok , Dette har ikke vært så lenge siden , 2-3 uker siden , hva skjer med meg ??
Har det noe med at hun har likt meg mye , og det meste jeg blir kvalm av er føflekkene huns og hudfargen, hva skjer med meg ? føler så ekkelt !!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som du har hatt tettere bånd til denne søsteren enn til de andre og at du på et vis vil løsrive deg fra henne nå.

Som ungdom opplever man et stort spekter av følelser som kan være ambivalente og skifte fort. Noen ganger kan man ikke helt forklare hvorfor man føler slik eller slik. Det forventes at du føler glede når du er sammen med henne, men istedenfor det føler du nesten litt ubehag.

Jeg tror at dette skjer fordi du ønsker å frigjøre deg fra henne. For å slippe å identifisere deg med henne skaper du et bilde av henne som stygg og ekkel.

Dette synes jeg er litt leit. Du trenger å sette ord på dine følelser og jeg anbefaler deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom. Ta en prat med helsesøster og/eller psykiatrisk sykepleier om dette. De klarer kanskje å finne årsaken til dine følelser slik at du får snudd dette til noe positivt.

Din søster har gjort en kjempegod jobb med deg og passet på deg som barn. Hun ønsker at dere har det bra sammen og innerst inne ønsker du det samme, tror jeg. Så ta en prat med helsesøster!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter på skolen og der du bor?

Hvilken artikkel i Barnekonvensjonen handler om at du skal bli hørt i saker som berører deg?