Hopp til hovedinnholdet

Han jeg holdt på meg ville ikke mer, og trakk seg unna, men sier vi kanskje kan prøve igjen senere. Dette gjør fryktelig vondt, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Han jeg holdt på med ble usikker, og vet ikke hva han vil. Han vil ikke holde på akkurat nå, men sier vi kanskje kan prøve igjen senere. Jeg er redd dette bare er noe han sier, for å ikke såre. Så er jeg redd jeg har ødelagt sjansen for noe mer, siden jeg tok opp temaene (fordi han ikke gjorde det) og han nå har sett en mer oppgitt/irritert side av den ellers rolige meg han er mest kjent med.Han svarer på spm, men sier ikke mye mer, muligens litt konfliktsky.Men han er en grei fyr, og var min første. Hele saken gjør forferdelig vondt.Har snakket med vennene mine og noen i familien, fordi jeg ikke takler det alene.Det har hjulpet, men jeg vet ikke hva som skal løse dette.Jeg kan ik ta det opp med han heller.At han har "valgt" meg bort akkurat nå, er helt forferdelig. Jeg sa til han at det beste for meg var å gå videre. Men jeg vil ikke det egt. Tiden går, men ting blir verre. Den eneste løsningen er at han ombestemmer seg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og vet ikke om jeg takler dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst så vil jeg bare si at jeg forstår veldig godt at dette må gjøre vondt. Det kan jo være mange grunner til hvorfor han har bestemt seg for å trekke seg unna. Det kan hende at følelsene han hadde for deg ble for mye, og at han ikke klarte å handtere det, så han trakk seg heller unna. Det kan også hende at han ikke vet hva han vil, og ville trekke seg unna for å få litt bedre perspektiv. Det er mange grunner til hvorfor han gjorde det, men det er ikke nødvendigvis noe du burde henge deg opp i eller overtenke, om du har muligheten til å ikke gjøre det. Det tror jeg bare gjør vondt verre. 


 

Det jeg tror du burde fokusere på akkurat nå er deg selv, og at du skal ha det bra oppe i alt det her. Ta ting en dag av gangen. Husk å pust godt, og fokuser på å komme deg fremover, sakte men sikkert. Kanskje han kommer tilbake til deg, kanskje ikke. Det er realiteten, og den kan jeg forstå er fryktelig kjip. 

Men hva som skjer videre med han er kanskje usikkert, men fokuser på å komme deg videre i livet. Ikke nødvendigvis sånn at du skal bevege deg videre emosjonelt med andre gutter, men generelt i livet. Fokuser på å leve ditt liv, og fokuser på å gjøre ting som gjør at du føler deg bra. Hjertesorg og kjærlighet er alltid veldig vondt når det først ikke går bra, men husk å fokuser på deg selv og din egen sjel. 

 

Skjønner dette er vondt nå, men ingenting varer for evig. Ikke en gang de aller verste tingene. Håper dette ordner seg, og at du klarer å finne noe å glede deg over utenom denne gutten. Lykke til. 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser