Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tidligere blitt mye mobbet på barne/ungdomsskolen.Jeg sliter veldig med sosial angst og depresjon, og har ett veldig hat over meg selv. Føler aldri at jeg får god nok hjelp....

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tidligere blitt mye mobbet på barne/ungdomsskolen. Noe som gjorde at jeg ikke har klart å fullføre VGs enda. Jeg sliter veldig med sosial angst og depresjon, og har ett veldig hat over meg selv. Alt jeg gjør er feil, jeg er verdiløs, stygg og fortsatt taper. Dette har jeg slitt med i flere år, men nå i det siste har det tatt helt overhånd. Det er det første som slår inn når jeg våkner, og siste når jeg legger meg. Jeg har også fått ett veldig anstrengt forholdt til mat (noe jeg har slitt med tidligere) Der jeg får helt angst om jeg spiser for "mye" og jeg ikke får trent bra nok, og ikke hver dag. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste med god samvittighet.. Jeg har gått til psykolog i perioder i flere år, men føler ingenting hjelper. Har også snakket med fastlegen, men kommer ingen vei. Akkurat nå er jeg veldig desperat, fordi jeg føler jeg aldri får noe god hjelp.. Vet ikke hvorfor jeg skriver her en gang..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år

Takk for at du skriver til oss og forteller oss hvordan du har hatt det gjennom livet og hvordan årelang mobbing har påvirket deg så mye at du i dag strever med sosial angst og sterk selvforakt.

Jeg forstår at du kan kjenne på håpløshet og at det kan føles som om ingenting hjelper! Du er ikke alene om å ha det slik og jeg syns det er fint at du skriver til oss selv om du ikke selv kan forstå hvorfor du gjør det.

Det å bli utsatt for årelang mobbing går utover selvfølelsen og selvtilliten. Det andre sier og gjør mot deg blir så sterkt at du til slutt tror på det selv. Da kan selvforakten og skam bli sterke følelser som man til slutt tror at er riktige.

Dette er følelser som har negative stemmer og som kan gjøre at du blir ekstra varsom for hvordan andre skal tenke om deg.

Du har i perioder forsøkt å snakke med psykolog men du føler det ikke har hjulpet deg. Hvis du skulle ønske deg noen form for hjelp - vet du hva du hadde ønsket deg da?

Det kan være vanskelig å sette ord på det som er vanskelig og av og til så kan det også være vanskelig å vite hva man trenger hjelp til.

Det kan forstås som at angsten du får når du spiser for mye eller ikke får trent nok er et uttrykk for at du strever for tiden og at det å kontrollere matinntak gir deg en form for kontroll.

Jeg vil råde deg til å ikke miste motet! Det går an å få det bedre. Det kan dog ta noe tid. Du har mange år med sår som skal leges og det tar tid. Men det vil bli bedre. Jeg vil også anbefale deg å fortsette å snakke med psykolog.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. Håper du får det bedre snart!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser