Hopp til hovedinnholdet

Hva kan æ gjør som barn for å bli i Norge?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, æ veit itj om æ kontakte riktig sted, men æ har nettopp opplevd den værste dagen i mitt liv, æ har skrukket hele dag, fordi æ fikk vit at Norge kaster oss ut av landet og vi har 2 uka på oss, det her e definitivt. Hva kan æ gjør som barn for å bli i Norge?, det værste mareritten æ har e å flytt tilbake! værsåsnill hjelp mæ!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er forståelig at du blir fortvilet når du har fått beskjed om at du må flytte ut av Norge mot din vilje. UDI kan svare på spørsmål om opphold og hva som skal til for at barn får bli i Norge. Du kan ringe 23 35 16 00 mandag til fredag mellom kl 9-15. Se mer informasjon i vedlagt artikkel.

Jeg vil gjerne hjelpe deg, men kan dessverre ikke fortelle deg hva du kan gjøre som barn for å bli i Norge. Spør UDI, kanskje du får et godt svar der. Det å måtte flytte mot sin vilje er ingen god situasjon. Men husk at du har fortsatt muligheter for å få et godt liv. Sannsynligvis kan du komme tilbake til Norge en gang på en eller annen måte. Du kan lære mye av motgang selv om det er tøft å oppleve. Kanskje du til og med blir en sterkere person etterhvert av alt det som skjer rundt deg nå.

Sjekk gjerne mer opp i hvilke muligheter du som barn har nå. Skaff deg mest mulig informasjon. Usikkerhet og det å ha mange spørsmål man ikke får svar på kan være nødvendig nå, men ikke være redd for å spørre voksne rundt deg om alt du lurer på. Så har du kanskje ikke annet valg enn å stole på at voksne finer den best mulige løsningen for deg videre. Snart blir du ungdom og voksen. Da kan du kanskje komme deg ut i verden og oppleve mye spennende. Prøv å bruke tiden som er igjen i Norge på å samle sammen minner som du kjenner at du trenger å ta med deg. Ordne deg med kontakter via sosiale medier og gjøre avtaler med venner og bekjente om hvordan dere kan holde kontakten.

Håper ting ordner seg snart. Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser