Hopp til hovedinnholdet

Jeg får et slags anfall. Kommer jeg alltid til å ha det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg får av og til et slags anfall. Det er veldig vanskelig å forklare, men det er sånn at jeg blir veldig stressa og så føler jeg at jeg gjør alt veldig fort, og så er det akkurat som om noen skriker inne i meg. Det er vanskelig å forklare, men det er ihvertfall utrolig ubehagelig. Det skjer ikke så ofte, max 1 gang i måneden, og da nesten alltid om morgningen. Har skjedd bitte litt på skolen, men det er mere bare at jeg får følelsen av det og så går det bort. Når jeg først får det er det vanskelig å få det bort. Når jeg er med mamma, sier jeg det som oftest bare til henne, og så får jeg klem og så går det over. Men når hun ikke er der er det vanskeligere. Prøver å høre på musikk, og det kan hjelpe, men det er likevel ubehagelig. Har dere noen tips til å få det til å forsvinne? Kommer jeg alltid til å ha det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du prøver å finne mer ut av hva de anfallene kan være. 

Jeg kan dessverre ikke svare deg helt sikkert på hva anfallene kommer av og hvordan de kan forsvinne.

Det kan for eksempel handle om en psykisk reaksjon som angst, mangeltilstander i kroppen eller noe som skjer i hjernen din med de elektriske impulsene. Derfor kan det være lurt å snakke med en lege om dette i første omgang. Eller snakk med helsesøster på skolen først og fastlegen din etterpå. Det er lurt å prøve å finne skikkelig ut av hva anfallene er og hvorfor de kommer. Da kan det være lettere å si noe om det finnes en behandling som kan hjelpe. 

Ut fra det du skriver så tenker jeg at det du har er en plage som kan gå over. Fortsett gjerne å gjøre det du kjenner hjelper frem til du vet mer om hva anfallene kommer av.

Se vedlagte artikler om hva du kan snakke med helsesøster og fastlege om. Be eventuelt moren din om hjelp til å bestille en time.

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser