Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det kan være noe galt med synet mitt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har problemer med at jeg ser av og til noen malingsflekker som detter fra taket, men det er ikke noe som faller.. det er bare noe jeg ser.. det kommer ofte når jg går gjennom en dør. Og jeg ser ofte i sidesynet at noe beveger seg. Det er veldig irriterende og jeg lurer veldig på hva det er som gjør at jeg forestiller meg ting som ikke er der. I tillegg, når jeg var mindre, våknet jeg ofte om natten med et sjokk som om noen hadde slått meg i hodet. Jeg og mamma brukte hver gang og se om det var noe som hadde falt på meg, men det var det ikke.. så jeg er bare veldig nyskjerrig på hva dette er. (PS. Trenger ikke være anonymt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Dette er ikke noe jeg har hørt om før. Det du forteller er at du noen ganger ser ting som ikke egentlig skjer, forstår jeg deg riktig da? Som når du oppfattet at det falt malingflekker og det ikke skjedde i virkeligheten? 

Videre skriver du at du pleide å våkne brått som om noe hadde falt på deg da du var mindre. Det er ganske vanlig å våkne på denne måten når man er barn, og det er ikke noe man kan gjøre noe med.

Når det gjelder det med malingflekkene så tenker jeg at dette kan være noe du kan ta opp enten med fastlegen din eller med noen på helsestasjon for ungdom. 

Håper dette var til hjelp for deg. 

Hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse