Hopp til hovedinnholdet
Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg var usikker på hvilket emne som passet dette. I familien min så er det moren min som er skada.. Eller det jeg mener. Det har alltid vært slik at hvis det er bare noen små ting som f.eks for 1 uke siden så ringte ho hjem for å si at hvorfor jeg ikke tok tlf pga jeg skulle på jobb. Jeg var sliten etter trening osv så jeg sov, faren min gjorde hagearbeid så ingen hørte telefonen. Og når ho kom hjem klikka ho helt! Ho klarte å klikke bare pga ingen tok tlf og at ho måtte vente 2min før noen hørte tlf. Ho kom hjem klikka helt. Og slik har det alltid vært, små ting klarer ho å gjøre til no stort. Og det verste er at det går utover skole arbeidet mitt. Ho kutter av nette så jeg ingen får tilgang og jeg ikke klarer å rekke innleveringer osv. Og i de siste tidene har jeg bygget opp så stort aggresjon at jeg begynner å få draps tanker mot moren min.. Normalt? Nok er nok snart, slik jeg tenker det for å få slutten på alt bråket er altså moren min som starter alt må jeg sette en slutt på livet hennes... Og det er alltid slik at HO må ha rett. Ho bare må ha rett når ho egentlig er helt på bærtur. Og alt dette går utover faren min. Noen småting går det utover han! Han er helt uskyldig, og han vil ikke krangle, men ho vil. Er det en normal familie? Og jeg vurderer egentlig å sette en stopper for det. Gjort det før, men aldri gått så langt. Har dyttet ho for at ho skulle holde kjeft for jeg har vært lei og ærlig... Fikk en god følelse i kroppen.. Men nå vurderer jeg å gå langt.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Det å ha slike tanker kan være forståelig, men det er aldri noen løsning å forfølge disse. Det vil søreg for at du får et svært vanskelig liv og vil skade resten av familien din for resten av livet.

Det er viktig at noen får snakket med moren din om hvaordan hennes oppførsel skaper vansker for familien. Det er i første rekke faren din du burde snakke med. Synes han det er vanskelig å snakke med moren din så kan han få hjelp på familievern kontoret der dere bor.

Jeg tror det også er viktig at du får snakke med læreren din eller sosiallærer slik at du både har noen å snakke om hvordan det er hjemme men også for å finne løsninger for å sørge for at dette ikke går ut overskolearbeidet ditt.

Det aller siste rådet mitt er å prøve å snakke med moren din, helst på et tidspunkt du ikke er så sint og forklar henne rolig at måten hun bekymrer seg om ting ikke er så bra for deg.

Håper du finner en god løsning, og ikke ødelegger livet ditt for altid.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Kva veit du om sol og solarium?

Bør ein ta solarium for å førebu seg til sydenferie?