Hopp til hovedinnholdet

Skal søke om førerkort, hva regnes som alvorlig psykisk lidelse?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal snart ta teoriprøven for lappen. Et av spørsmålene jeg må svare på når jeg søker om førerkort er: har du eller har du hatt en alvorlig psykisk lidelse eller har du en psykisk svekkelse som påvirker kjøringen. Jeg har bla diagnosene alvorlig depresjon med psykotiske symptomer og atypisk anoreksi. Er noen av disse en alvorlig psykisk lidelse, eller hva regnes som alvorlig psykisk lidelse? Finner ikke ut noe sted hvilke lidelser som regnes som alvorlige...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk som skriver til oss her på ung.no.

Ja, begge lidelsene du nevner er alvorlige og du må opplyse om dette når du søker om førerkort. Det er spesielt depresjonsdiagnosen som er viktig å få dokumentasjon på fra behandleren din. Depresjon med psykotiske symptomer kan ha betydning for kjøreevnen og trafikksikkerheten.

Henviser til helsenorge.no/rettigheter/forerkort-og-helsekrav for mer informasjon om egenerklæring om helse på trafikkstasjonen.

Lykke til!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikkskliter (ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser