Hopp til hovedinnholdet

Siden jeg var 13 år har jeg hatt en tomhet inni meg som har grodd og jeg har sakte mistet interesse for det meste. Jeg blir sint på meg selv og klorer meg.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive dette, fordi jeg selv ikke vet hvorfor jeg føler det slik, jeg føler det. Siden jeg var 13 år har denne "tomheten" inni meg grodd, og jeg har sakte mistet interesse for det meste. Jeg føler på en måte at jeg er en vandrende Zombie, som bare venter på at ett eller annet skal skje og selv om jeg vet, at hvis jeg vil det skal skje noe i livet mitt, så må jeg gjøre det selv og ikke vente på at andre skal gjøre det for meg. Likevel så klarer jeg ikke å få meg selv til å gjøre det og jeg ender opp liggende i senga å se på netflix. Jeg gjør som regel bare narr av det, men det stresser meg så voldsomt, til tider kan jeg bli så sur på meg selv at jeg uten å tenke over det klorer meg selv til jeg blør... Det er ikke noe jeg gjør med vilje, men jeg blir bare så sint og da vet jeg ikke hvordan jeg skal få ut sinne uten å begynne og hulke. Jeg vet ikke om jeg burde prøve å få hjelp eller om det kanskje en dag går over. Jeg er bare litt sliten Hilsen meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det og hvordan tomheten inni deg har vokst de siste årene. Jeg forstår at du har hatt det strevsomt lenge og at du nå lurer på om du burde gjøre noe med dette.

Det går an å få det bedre -  heldigvis!

Jeg lurer på hva tomheten din betyr for noe. Det kan være at du mangler noe eller har mistet noe/ noen og at det kan være en sorg du kjenner på.

Hvis man ikke har det så bra så kan man føle seg nedstemt og over tid så kan dette utvikle seg til en depresjon. Man kan da miste kontakt med seg selv og følelsene sine og dette kan også gi en tomhet.

Du sier at du ikke har motivasjon og at du av og til blir så sint og sur på deg selv at du klorer deg til du blør.

Sinne er en kraftfull følelse som vi alle har. Det er heller ikke så uvanlig at man kan begynne å gråte når man blir sint. Det jeg anbefaler deg å gjøre er at du anerkjenner at du er sint og å akseptere at du kanskje har mye å være sint for.

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med fastlegen din og få henvisning til psykolog. Det kan være godt for deg å finne ut av om du kan ha en depresjon eller om det er andre årsaker som gjør at du kjenner på tomhet.

Det høres ut som du har hatt det slik lenge og det kan være at det nå er på tide å få hjelp til å komme videre.

Det er lov å be om hjelp og det er mange som har det som deg så du er ikke alene!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. Kanskje det er noe du kan kjenne deg igjen i der?

Håper du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise