Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en veeldig tung periode i det siste, og sliter veldig psykisk. Har dårlig selvfølelse og er midt i en kjærlighetssorg.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har hatt en veeldig tung periode i det siste, og sliter veldig psykisk. føler jeg trenger å snakke med en psykolog, men samtidig så føler jeg at jeg ikke har noe å snakke om, eller en god nok grunn til det. Jeg har dårlig selvfølelse og føler jeg ikke strekker til noe sted. Jeg orker ikke å jobbe på skolen, noe som egentlig er veldig viktig for meg, men bekymringene mine tar overhånd og jeg føler meg bare ikke bra nok for noen. Jeg er også midt i en dyp kjærlighetssorg etter som jeg trodde gutten jeg holdt på med likte meg. Jeg åpnet jeg meg helt, hadde sex med han, også bare droppet han meg. Vi går på samme skole, og jeg lengter etter han hver gang jeg ser han. Jeg har virkelig prøvd å skyve dette unna, men det går ikke. Gutten har virkelig ødelagt meg følelsesmessig. Jeg klarer ikke å åpne meg, så jeg tar på meg en maske hver eneste dag, bortsett fra når jeg er helt alene. Jeg føler meg dum, og aner ikke hva jeg skal gjøre lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hva du strever med og at du kan kjenne på fortvilelse og usikkerhet til om du kan få det bedre.

Det går an å få det bedre! Heldigvis!

Det er fint at du kan fortelle til oss hvordan du egentlig har det bak masken din og hva selvfølelsen din sier til deg.

Du er ikke dum!

Du har lyst til å snakke med psykolog men er usikker på om du har noe å snakke om. Jeg syns du skal få henvisning til psykolog for jeg syns du har mye du kan snakke om.

Det å ha dårlig selvfølelse og å syns at man selv er dum gjør noe med hvordan man har det i livet sitt. Det blir selvsagt ikke bedre når du også har blitt dumpet av kjæresten din.

Det er helt normale reaksjon å savne og kjenne på triste følelser overfor en du har vært og kanskje fortsatt er glad i.

Da er det fort å føle seg dum eller gå i oppløsning følelsesmessig.

Ved å snakke med noen om hvordan du har det så vil du få bedre forståelse og det er lettere å gjøre noe med det som er vanskelig.

Det hjelper å snakke med noen. Da føler man seg ikke så alene som man gjør når man bærer på alt det vonde helt selv.

Du kan få henvisning til psykolog fra fastlegen din. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. Kanskje du kan kjenne deg igjen i noe der?

Håper du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert