Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg sliter psykisk. Jeg har søvnproblemer , er utslitt, dårlig selvbilde, føler meg tom(ingen følelser). Jeg orker nesten ingening og gråter lett. Jeg tror selv jeg er deprimert. Min søster går til bup og har en svært dårlig oppfatning av det. Få timer , bytte av psykolog , osv... helse søster på skulen er lokal og derfor heller ikke et godt alternativ. Hvor kan jeg få hjelp?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter psykisk. Jeg har søvnproblemer , er utslitt, dårlig selvbilde, føler meg tom(ingen følelser). Jeg orker nesten ingening og gråter lett. Jeg tror selv jeg er deprimert, men har ikke fått noe diagnose. Hvor kan jeg få hjelp? Har prøvd familiesentere, de snakket bare om familie, og familie er langt i fra mitt eneste problem. Min søster går til bup og har en svært dårlig oppfatning av det. Få timer , bytte av psykolog , osv... helse søster på skulen er lokal og derfor heller ikke et godt alternativ. Så hvor kan jeg få hjelp gratis ? Trenger det virkelig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Har du snakket med foreldrene dine om at du sliter? Er det problematisk å snakke med de kan helsesøster være til hjelp. Nå har helsesøster på skolen taushetsplikt over for deg, men føler du deg ikke trygg kan du forsøke, helsestasjon for ungdom. De har helsesøster, jordmor, lege og flere har psykiatrisk sykepleier som ansatt.  P.P.T, pedagogisk psykologisk tjeneste i kommunen du bor. Henvisning dit kan rådgiveren på skolen din skrive.  Går du på videregående har du mulighet til å benytte deg av P.P.T for videregående opplæring. Sjekk hjemmesiden til fylkeskommunen  der du bor. Der finner du telefon nummer og henvisning dit. Du kan og ringe og få time.   Fastlegen din kan og være en du kan ha samtaler med. Fastlegen er det eneste som  ikke er gratis, men  har mulighet til å henvise deg videre til rett instans. Flere kommuner i landet har team som består av psykiatrisk sykepleier og psykologer de kan komme på skolen og snakke med deg. Mener de at du trenger mer hjelp kan de hjelpe til med henvisning til rett instans. Håper du har fått noen ideer om hvordan du kan få hjelp.
Ta en titt på artikkelen jag har lagt ved og se om du finner noe hjelp i den.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du vært deppa eller bekymret den siste måneden?

Snakk med noen om tunge tanker - eller prøv litt selvhjelp for å se hva du kan gjøre selv.

Gå til vote

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser