Hopp til hovedinnholdet

Føler meg tom og trist og nedfor hele tiden. Sitter bare inne. Snakker ikke med noen på skolen, da jeg er redd og nervøs. Mye som foregår i hodet mitt. Vet ikke hva jeg skal gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, helt siden i høst har jeg følt meg veldig nedenfor og bare trist hele tiden.jeg føler meg så tom.jeg føler ingenting.men det er så mye som foregår oppe i hodet mitt. Av og til så har jeg bare så lyst til å dø men samtidig har jeg ikke det.alt er bare så slitsomt.gidder aldri å forlate huset mitt i helgene,jeg sitter bare i senga med gardinene igjen hele dagen. Skolen er et rent helvete,jeg går bare å er nervøs hver eneste dag.ingen som gidder å snakke med meg,og jeg skjønner jo det,jeg ser jo ikke særlig hyggelig ut siden at jeg aldri smiler og at jeg ikke sier noe.men jeg klarer på en måte ikke å snakke,jeg blir bare så nervøs. Det er så mye mer som foregår oppe i hodet mitt,men jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det.jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint at du skriver til oss!

Det er vondt å høre hvordan du strever med livet ditt for tiden.

Når du føler deg så nedfor og trist og har mange forvirrende tanker i hodet, er det ikke lett å skulle være sosial og pratsom med venner.

Det er imidlertid fint å høre hvor god innsikt du har i hvordan du selv påvirker andre slik du har det. Du har forståelse for at andre kan bli litt usikker på deg, når du ikke møter blikket deres og ikke smiler eller prater. Denne innsikten vil kunne gjøre det lettere for deg å forandre på situasjonen din.

Det er ikke uvanlig at ungdommer opplever å ha det slik du beskriver. Ungdomstiden er en sårbar fase i livet, hvor mye skjer med kroppen, hormoner påvirker følelser og tanker og mye press og forventninger bidrar til mye stress. 

Samtidig vil gjerne et lavt selvbilde og lav selvtillit gjøre at man kommer i negative tankemønstre om seg selv, slik at man blir trist og nedstemt.

Det er fullt mulig å komme seg ut av en slik situasjon, men slik du har det nå, tenker jeg at du trenger å få god hjelp til dette.

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med helsesøster på skolen. Hun har taushetsplikt og hun er vant til å snakke med ungdommer som strever med tankene og følelsene sine.

Hun kan hjelpe deg med hvordan du kan snu tankemønsteret ditt, slik at du lærer deg å snakke mer positivt til deg selv. Det vil bidra til at du får det bedre med deg selv og sammen med andre, uten å hele tiden føle deg nervøs og redd. Ikke vent med å be om hjelp.

Jeg legger også ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese!

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser