Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg skule arrene jeg har på overarmene?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går bare rett på sak. Før brukte jeg å kutte meg på lårene, men i det siste har jeg begynt å kutte meg under armen. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal skjule dette i en gymmen. område med kutting er for stort til at jeg kan bruke håndvarmere eller hva det heter. område dekker ca 20-25cm. vi har ikke lov å bruke langermede t-sorter osv i gymmen. så jeg vet ikke hvordan jeg skal skule det. er den eventuelt noen enkle tips til noen slags enkel smike som man kan ta over så de ikke syntes.. Vi henger også i ribbeveggen som gjør at underarmene peker mot alle. hvordan kan jeg skjule dette!?!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man skader seg selv får en arr. Mange prøver å dekke til arr på ulike måter og ønsker at de ikke var så synlige. Arr som går ned  lærhuden eller dypere vil gi arr som blir synlig og vil aldri bli helt som før igjen.

Det er dessverre ikke så mye du får gjort med arrene du har fått. De vil være der. I begynnelsen er de gjerne røde, men ettehvert vil de bli mer hvite. Uansett vil de ikke forsvinne. 

Hva med å be om hjelp slik at du får hjelp til selvskadingen din? Det kan hjelpe deg med de vonde følelsene dine slik at du etterhvert får mindre arr. Det er også lurt å ikke kutte deg så dypt at det blir store arr. 

Framfor å bruke mye energi på å skjule arrene som vil vises i gymmen er det kanskje best å la de andre se det? Det er i alle fall kanskje det som tar minst energi og tankevirksomhet, framfor å bruke mye energi på å skjule de.

Du trenger ikke å svare på sprøsmålene som eventuelt kommer. Tenk igjennom hva du kan svare, eller du trenger ikke å si noe. 

Jeg vil anbefale deg å få hjelp for sin selvskading din slik at du får bedre strategier på hvordan du skal håntere vonde følelser. Husk at det er hjep å få, så snakk med noen voksne du stoler på å be om hjelp. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser