Hopp til hovedinnholdet

Jeg griner for ingenting og føler lite mening med livet. Føler meg stygg og dum når jeg ser på alle fine populære jenter. Hva er galt med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke hva som er galt med meg.Plutselg begynner jeg og grine uten noen grunn? og jeg er ikke så sikker på hva som er meningen med livet lenger.Jeg er misfornøyd med meg selv og føles ut som jeg ikke får noenting til lenger. Jeg går på en skole med mange fine, høye populære jenter. Jeg er kjempe misunnelig på dem.Jeg føler meg bare stygg og dum.Så jeg lurer på hva som er galt med meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år!

Så fint at du skriver til oss!

Det er leit å høre hvordan du strever med negative tanker om deg selv. Det er ikke lett å se meningen med livet, når alle de negative tankene tar all plass i hodet.

Du skal vite at det er ikke noe som er galt med deg. Det er mulig å snu de negative tankene du strever med, slik at du får det bedre.

Det er ganske vanlig å streve med slike tanker i ungdomstiden. Puberteten er en sårbar alder, hvor det skjer store forandringer med kropp, tanker og følelser og det er lett å bli forvirret og redd.

Man vil gjerne ligne på venner som er populære og man tenker lett at de er lykkeligere og har "alt". Samfunnet rundt oss bidrar også på mange arenaer til å skape et kunstig idealbilde av hvordan man helst skal se ut og være.

Men alle er forskjellig og det er summen av personlighet og utstråling som avgjør hvordan andre ser på deg. Alt bestemmes ikke av ytre ting og det er viktig å finne frem de fine egenskapene du har og lære deg å bli glad i den du er.

Jeg tenker at du trenger litt hjelp til å snu tankemønsteret ditt og finne frem de fine egenskapene som bor i deg og være stolt av deg selv. 

Jeg anbefaler deg å oppsøke helsesøster på skolen. Hun er vant til å snakke med ungdommer som har det som deg og har gode verktøy som kan hjelpe deg.

Jeg legger også ved noen artikler du kan lese, for å hjelpe deg selv til å få det bedre.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser