Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvorfor jeg er lei meg. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg begynte å kutte meg i påskeferien, etter jeg fant ut av at venninna mi kutta seg.Jeg sa ifra til lærer, men etter det ble jeg veldig lei meg, jeg vet ikke helt hvorfor, men det endte opp m at jeg begynte m d selv. Så stoppet jeg med det i en uke for jeg følte meg ikke så lei meg lengre.Men så ville læreren min snakke m meg om at jeg hadde sagt ifra om at venninna mi gjorde det og da ble jeg lei meg igjen. Og det begynte igjen. Så stoppet jeg igjen. Så på skolen så besvimte bestevenninna mi fordi hun har en sykdom som nesten ingen andre visste om.Etter det fikk jeg helt panikkanfall og dette skjedde på skolen og derfor tror lærerene mine at det er noe jeg ikke sier til dem. Så etter dette begynte jeg igjen. Men nå har jeg bestemt meg for at jeg skal stoppe!jeg kuttet meg ikke dypt, men jeg har fortsatt merker og er redd jeg får arr.Venninnene mine har merket det og jeg løy å sa det var kaninen min, de virket så sinte. Har ikke sagt dette til noen.men jeg vet ikke Why jeg ble lei meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver inn til oss i ung.no.

Det høres vanskelig ut for deg nå og jeg forstår godt at du gjerne vil finne ut hvorfor du er så lei deg. Det synes jeg du skal finne ut av, sammen med eksempelvis helsesøster eller sosiallærer på skolen. De har lang og god erfaring med å snakke med ungdom, som strever sånn som du gjør nå og de er gode til å lytte og hjelpe ungdom til å forstå seg bedre. 

Det er veldig fint å lese at du har tenkt å stoppe med kuttingen. Da kan det være fint å forplikte seg og lage en plan på dette med en voksen som du prater med om vanskene dine. For selv om du nå har bestemt deg for å stoppe, så kan det for noen være lettere sagt enn gjort når det føles vondt og vanskelig igjen. 

Jeg legger ved noen artikler om selvskading, som jeg tror kan være fint for deg å lese. 

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser