Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 18 år og som vil få noen råd eller tips av dere i ung.no. Jeg har lenge følt meg dårlig psykisk og føler meg ofte nedfor og trist. Jeg går rundt og er redd for "ingenting?". Helsesøster mente jeg kunne ha en depresjon. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre(?) Takk for svar!

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 18 år og som vil få noen råd eller tips av dere i ung.no. Jeg har lenge følt meg dårlig psykisk og føler meg ofte nedfor og trist. Jeg går rundt og er redd for "ingenting?". Jeg åpner meg ikke lett hos andre, og når jeg først ble sendt til helsesøster, kunne hun trygt si (selvom hun syntes ordet er veldig sterkt) at jeg muligens hadde en grad for depresjon. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre(?) Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det er virker ikke greit. Jeg vil anbefale deg å kontakte fastlegen eller helsestasjon for ungdom der du bor. Enkelte helsestasjoner for ungdom har psykiatrisk sykepleier du kan snakke med. Du kan selv kontakte P.P. tjenesten for videregående opplæring og spørre om du kan få time hos en psykolog der. Henvisning skjema skal ligge på fylkeskommunens hjemmeside. Du kan skrive henvisningen dit selv eller få hjelp fra helsesøster på skolen du går. Alle har taushetsplikt i forhold til deg. Ingen opplysninger kan sendes foreldre eller pårørende uten ditt samtykke.
Jeg har og lagt ved artikler du kan se om du finner nyttige.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser