Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke den nye kjæresten til mamma

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. For to år siden ble mamma og pappa skilt. Men nå har mamma fått en ny kjæreste som jeg ikke liker fordi jeg ikke vil at mamma skal ha en ny kjæreste. Og nå har han flyttet inn uten at mamma har spurt meg. Og jeg har snakket mye med helsesøster om det, og hun sier at jeg burde snakke med mamma. Men da blir mamma sur. Men når helsesøster ringte mamma synes mamma det var kjempefint at jeg sa ifra. Og mamma og jeg snakket om det igår, men han bor her fortsatt. Mamma sier han må det fordi han hjelper til med økonomi. Men jeg vil ikke det. Og han er altfor mye sammen med mamma, uten at mamma er mye med meg. For nesten hver gang jeg vil noe, må han være med. Og det liker ikke jeg. Og dette ender med at jeg skulker skolen og løper ut av klassen fordi jeg er lei meg. Og det virker ikke som han vet at han er skyld i alt dette.Så hva skal jeg gjøre? For jeg vil ikke at han skal være her.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 13 år!

Dette høres vanskelig ut for deg! Mamma og pappa ble skilt og nå har mammas nye kjæreste flyttet inn til deg og mamma uten at du ville det.

Det er kjempebra at du har snakket med helsesøster om dette. Det er også veldig bra at helsesøster ringte hjem og snakket med mamma om det. Det får ofte foreldre til å tenke litt mer over situasjonen at en annen voksen forteller hvordan ungdommen deres har det. Jeg synes du skal fortsette å snakke med helsesøster!

Jeg forstår at det er vanskelig for deg å akseptere at mamma lot kjæresten sin flytte inn hos dere uten at hun sa det til deg først. Det hadde kanskje vært lettere for deg å akseptere det hvis du fikk vite det først. 

Men nå har det jo skjedd, og det er tydelig at mamma trenger hjelp med det økonomiske og at kjæresten hennes hjelper til med det. I tillegg til det er det vel sånn at mamma og kjæresten hennes er glade i hverandre og at de derfor ønsker å bo sammen. 

Jeg synes det var bra at du og mamma fikk snakket ordentlig sammen om dette etter at helsesøster ringte hjem. Det er ikke sikkert at du kan bestemme at kjæresten til mamma må flytte ut. Det er opp til de voksne og bestemme det. Men jeg tenker det er viktig at du sier i fra til mamma om at du vil at dere to skal finne på ting alene, uten at kjæresten hennes er med. Mamma burde ta hensyn til at du trenger tid alene med henne.

Det kan være vanskelig å fortelle mamma hvordan du har det. Kanskje kan det være et tips til deg å skrive et brev til mamma. Skriv hvordan du føler det, skriv at du er lei deg og at du til og med har skulket skolen fordi det er så vanskelig for deg. Å skrive brev er en fin måte å formidle vonde ting på. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser