Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er jeg lei meg hele tiden?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hvorfor er jeg lei meg hele tiden jeg gråter hver eneste dag og natt og det er veldig slitsomt og føler meg ikke noe bra. Er ikkenoe spesielt som har skjedd utenom at veninnene mine unngår meg. Kan leve med det liksom men skjer ikke noe som jeg tenker mye på og som plager meg ellers. Jeg bare gråter og er trist og vil kun sove hele tiden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg fortår at du er fortvilet om du er lei deg hele tiden og ikke helt forstår hvorfor. 

Da er det min anbefaling at du får snakket med noen om hvordan du har det. Her kan du sammen med en voksenperson som du stoler på, få sortert litt i tanker og følelser og finne ut hva du kan gjøre for å få det bedre.

Det viktigste er at dine foreldre vet hvordan du har det, slik at de kan være der for trøst og støtte når du trenger det. Mange unge lar være å si i fra til sine foreldre når de har det vanskelig, fordi de synes det er flaut, eller vil ikke belaste dem. Husk da at foreldre i de fleste tilfeller ønsker å hjelpe sine barn når livet er vanskelig.

Jeg anbefaler deg også å ta kontakt med helsesøster, sosiallærer på skolen eller noen andre voksne som du stoler på for en samtale. 

Da er det viktig at du er så ærlig og åpen som du klarer. Husk at den som skal hjelpe deg ikke er tankeleser, men trenger all den informasjonen du kan gi dem. På dem måten hjelper du dem til å forstå deg.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke, kan du vise dem ditt spørsmål og svar her. Forsøk å være tålmodig og gi dem en sjanse til å bli kjent med deg og finne fram til den beste måten å hjelpe deg.

Les også artikkelen om hvordan du kan hjelpe deg selv ved å ta bedre styring over tankene dine. på den måten får du mer kontroll når følelsene blir sterke.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser