Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg velge? Livet på landet eller i byen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er sammen med en fantastisk god og snill mann. Han er odelsgutt og han vil ta over sin lille gård etterhvert. Jeg er fra byen og er ikke vandt med bygde livet i det hele tatt. Jeg elsker å være på besøk til han og familien. Det er fint der osv. Problemet er at jeg ikke vet om jeg klarer å bo sånn. Det er langt til mitt hjemsted og langt til butikker. Føler jeg ikke kommer til å ha ett sosialt liv i det hele tatt. Det er litt skumle naboer her med hunder som jeg er livredd også . Finner liksom alltid noe galt med å bo her. Kjæresten min er bestemt på å ta over her så det er ingen diskusjon. Er bare så redd for å gå inn for dette også hate det.. vi skal snart forlove oss også (i min kultur er det slik at det skjer fort). Jeg aner ikke hva jeg vil lenger. Hvis jeg gir opp å bo her, må jeg gi opp han og . Slik er det. Dette er så vanskelig. Det er jo idyllisk her, men veldig øde. Er så vandt med by liv og sosiale ting .. er redd for naboene i husene/det er øde. Har sånn dilemma :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Jeg forstår veldig godt at du er i en veldig vanskelig situasjon nå. Du må velge hvilken fremtid du ser for deg og samtidig være ærlig og tro mot deg selv. 
 
Det er ikke så lett å skulle endre hele din livsstil for en kjæreste, selv når man elsker personen. I hverdagen er det mye som må fungere godt for at man skal ha det bra i forholdet. Det er viktig å ha ting i livet som er riktige for en selv. 
 
Kjæresten din har gjort sitt valg, og det er flott, men er det riktig for deg? Du forteller at det må gå fort med forlovelse og ekteskap i din kultur, og det forstår jeg at blir veldig stressende for deg.  Det er normalt å få panikk i en slik situasjon med mye press inni og utenfor deg selv. 
 
Det første jeg vil be deg gjøre er å ta kontakt med helsestasjon for ungdom slik at du kan få noen å snakke med om alt dette. Det vil føles godt å kunne lette deg til en som har taushetsplikt, hvor du kan være helt ærlig og utforske de forskjellige mulighetene dine. Det andre er at jeg gjerne vil foreslå at du snakker med foreldrene dine om at du trenger mer tid. Kanskje vil de forstå når de ser at du er ansvarlig og moden, og at du forsøker å gjøre et godt valg. 
 
Kanskje vil du ende på landet og trives godt med det etterhvert. Kanskje må du velge vekk kjæresten din, sørge, og gå videre i livet ditt. Uansett heier jeg på deg, du er en flott person! Jeg håper du får tid og rom til å virkelig finne en ro med ditt helt ærlige valg. Ingen forhold blir bra når den ene går over sine egne grenser, enn så mye man er glad i hverandre. 
 
Masse lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser