Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er veldig kontrollerende og sjalu, men det er så vanskelig å gi slipp på det gode vi kan ha. 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er for øyeblikket i et forhold, som ikke fungerer så bra. Han er veldig kontrollerende og sykelig sjalu. Jeg får nesten ikke treffe andre mennesker, uten å få hets på meldinger. Jeg har gjort det slutt med han 2 ganger før, og vi var ifra hverandre i 4 mnd. På den tiden hadde jeg det ikke bra. Jeg brukte sex for å føle nærhet og for bekreftelse på at jeg var bra nok. Det ble så ille at jeg bare tok med meg tilfeldige gutter hjem, fordi jeg ikke ville sove alene. Fordi da var jeg ensom, og da kom alle de vonde tankene. Jeg føler jeg nå må velge mellom å være i et dårlig forhold, eller å være ensom, suicidal og desperat etter nærhet. Vi kan ha det bra sammen av og til. Han sier han elsker meg, hver dag. Det er så vanskelig å gi slipp på det gode vi kan ha. Jeg bor alene, og venner har jeg mistet kontakten med. Jeg prøver virkelig å få opp kontakten, men det nytter ikke. De har ikke tid. Har litt sosial angst også..Jeg føler uansett at hva jeg gjør, så ser ikke fremtiden min lys ut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut ifra det du skriver forstår jeg godt at dette er vanskelig for deg. Det er fint at du skriver hit for å prøve og finne ut av hva du kan gjøre i din situasjon.

Det høres ut som du ikke har det bra og det kan jeg forstå. Å ha en kjæreste som er fryktelig sjalu og kontrollerende er aldri gøy. Jeg vet ikke om du har prøvd å prate med han om dette, men hvis du ønsker å få forholdet til å fungere så må du prate med han om det. Forklar han hvordan du opplever hans oppførsel og væremåte, og hva det får deg til å føle. 

Hvis et forhold kun fører til problemer og gjør det vanskelig for de involverte er det kanskje ikke verdt det. Samtidig forstår jeg at du tenker at hvis du ikke er sammen med han vil du føle deg ensom, suicidal og desperat etter nærhet. Når du har erfaring med dette fra tidligere kan det brukes til noe positivt. Jeg forstår at du nå ikke klarer å se lyst på fremtiden din hvis det motsatte å være sammen med han nettopp er ensomhet og negative tanker. Heldigvis trenger det ikke å bli slik.

Ut ifra det du skriver om hvordan du har hatt det tidligere, så vil jeg råde deg til å prate med noen om dette. Enten på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen din. Du kan få hjelp til å få det på en annen måte hvis du velger å gå ut av forholdet med kjæresten din. Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser, slik at du kan få det bedre.

Jeg er sikker på at du er ei jente med mange god kvaliteter og egenskaper. Du fortjener å være sammen med en gutt som behandler deg med respekt. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser