Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om det hun opplever av angst/depressive symptomer er en psykisk lidelse eller om det kan være en del av det man opplever i tenårene.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har tidligere hatt perioder der jeg har vært trist og opplevd noe jeg tror er panikk anfall. I disse periodene sover jeg enten veldig mye eller veldig lite, jeg spiser enten mye eller lite og jeg gråter veldig mye. Det skjer ofte på kvelden og jeg pleier å komme ut av det ved å legge følelsene mine i noe jeg liker å gjøre (løpe, male, høre på musikk, danse). Ofte er anfallene mine basert på frykt av nåtiden og fremtiden, men det skjer ikke jevnlig. Så jeg er skeptisk på om dette bare er sterkere følelser pga. hormoner og "tenårings angst/stress" eller om det faktisk er en psykisk lidelse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du opplever å slite med av angstsymptomer og nedstemthet tenker jeg kan være en psykisk lidelse, men det kan også være en del av det du selv beskriver som "hormoner eller tenårings angst/stress". Jeg kan ikke diagnostisere dine plager her, men jeg tenker at du vil ha veldig godt av å f.eks. snakke med helsesøster på skolen der du går om det du sliter med. Et tips til deg er at du viser helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Jeg leser her at du både sliter med nedstemthet og noe angst, og jeg vet at helsesøster vil kunne hjelpe deg å finne ut av hva du sliter med/om du sliter med noe og sørge for at du får hjelp slik at du får det bedre med deg selv. Snakk derfor med helsesøster og vis helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Jeg legger ved noen artikler som jeg tror du kan ha veldig god nytte av å kikke litt på.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser