Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker yngre gutter, er jeg pedofil?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei jeg er en atten år gammel jente. dette er veldig vanskelig å snakke om for jeg vet at det er galt, men jeg må nesten ha et svar. jeg er tiltrukket til gutter i 12-14 års-alderen. jeg har absolutt ingen lyst til å ha sex med dem eller noen seksuelle fantasier, men jeg synes ofte de er kjekkere enn gutter min egen alder. jeg er rett og slett tiltrukket til dem. det er bare etter de har vist en viss interesse for meg, da, som person og ikke som forelskelse. dette er ikke noe gutter min egen alder gjør, og jeg tenker at jeg kanskje bare er tiltrukket gutter som liker meg? det kan også være fordi jeg har en veldig lik humor som gutter i den alderen og jeg relaterer lett til dem. er jeg pedofil? har jeg noen pedofile tendenser? jeg kommer absolutt aldri til å gjøre noe sånt og jeg har ikke lyst heller men jeg er redd det er noe galt med meg. takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18!

Takk for spørsmål.

Hva det er som tenner en seksuelt og gjør en kåt, vil variere fra person til person, og bare fantasien vår setter grenser for hva dette kan være. I fantasiene våre er alt lov, også å fantasere om gutter som er yngre enn deg selv. Det som ikke er lov, er å prøve ut dette.

Det å ha slike fantasier er i seg selv ofte ikke nok til at en får diagnosen pedofil - svært mange har slike fantasier og lever godt med dem uten å være interessert i å leve de ut. Personer som får diagnosen pedofil, har gjerne hatt fantasier om barn over lang tid og har kanskje også levd ut fantasiene sine. En kan kjenne det som et problem å ha slike følelser, andre kan føle at det ikke er noe problem. 

Du forteller at du er 18 år, altså enda et barn/ungdom. Pedofili handler om voksne mennesker som har seksuell tenning på barn. Det er enda noen år til du er voksen og mye kan skje med hva du tenner på om noen år. Det er stor forskjell på en 18 åring sine seksuelle fantasier om yngre gutter, slik du har det, og en voksen kvinne sine seksuelle fantasier om yngre gutter. Kanskje kan du klare å slappe av litt med at fantasier er nettopp kun fantasier, og huske på at du enda er en ung jente og ikke en voksen kvinne.

Skulle du likevel være engstelig og lure på om du står i fare for å bli pedofil, trenger du hjelp av fagfolk til å finne ut av det. Du kan da ta kontakt med fastlegen din eller helsestasjon for ungdom i kommunen din, og deretter bli videresendt til de som best kan hjelpe deg på best måte med dette. Du kan også chatte anonymt med Sex og samfunn.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser