Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bestiller jeg time hos psykolog, og kan det holdes hemmelig?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sendte et spørsmål før om at jeg ville ha det vondt liksom at jeg ville dø selvskade så sa dere det kan være fordi jeg har opplevd noe dårlig eller gjort noe men jeg har ikke så hvordan finner jeg ut det kan jeg få tiptips og hvordan bestillerbestiller jeg time med en psykolog om å snakke med henne og kan jeg holde det hemmelig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår det du skriver, vil du snakke med psykolog fordi du vil finne ut hvorfor du driver med selvskading. Du lurer på hvordan du kan få time hos psykolog, og hvordan du kan holde det hemmelig.

Du kan gå på helsestasjon for ungdom, eller bestille time hos fastlegen din for å få en henvisning til psykolog.

Du er 18 år og myndig, og alle de du møter i helsevesenet har taushetsplikt, så med mindre du forteller det til noen, vil ingen få vite om at du går til psykolog. Jeg vil imidlertid anbefale deg å være åpen om dette, dersom du klarer det - i hvert fall overfor de du stoler på (venner, nær familie). Dette vil lette hverdagen din, og du slipper strevet med å holde dette skjult. Dessuten vil venner og familien få mulighet til å støtte og hjelpe deg!

Flott at du skriver til oss i ung.no - masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

Jenter prater sammen (colourbox.com)

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for andre som strever litt psykisk og holder det for seg selv eller lurer på hvordan man kan fortelle det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser