Hopp til hovedinnholdet

Det har skjedd mange forandringer og vanskelige ting i livet mitt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ofte ukonsentrert i timene og det har nettop skjedd mye i forandring og vanskelige ting i livet mitt. Jeg selvskader ofte (kutting) og jeg lurer på om det kan hjelpe hvis jeg kjøper en "Fidget spinner",når jeg føler at jeg vil kutte eller blir sint kan jeg bruke den i stedet, har hørt at det hjelper mot angst osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du har opplevd vanskelige ting i livet ditt og at det er vanskelig for deg nå. Det er fint at du skriver hit for å finne ut mer av situasjonen din.

Det kan godt hende at en "Fidget spinner" kan hjelpe på at du er ukonsentrert og får noe å drive med. Men jeg tenker at det er bedre for deg å finne mer ut av hva det er som gjør at du er ukonsentrert og velger å kutte deg selv. Når det har skjedd både mange forandringer og vanskelige ting i livet ditt kan det også påvirke konsentrasjonen i timene.

Selvskading kan ofte være knyttet til vonde og sterke følelser. Det kan være litt vanskelig å snakke med andre om, men vi vet også at det er til hjelp. Tanker og følelser henger sammen og påvirker hvordan vi har det. Det kan være til hjelp å få delt det man har inni seg, da kan man få sortert litt i tanker og følelser. Hvis man får hjelp vil det raskt kunne skje en positiv endring i måten man tenker på. Bare det å si høyt hva som er vanskelig kan for mange være det som skal til for å begynne en endring.

Jeg håper du oppsøker noen å snakke med om det som har skjedd i livet ditt og som gjør at du nå opplever å ha det vanskelig. Du kan snakke med helsesøster på skolen eller dra til helsestasjon for ungdom der du bor. Det finnes hjelp for det du strever med nå, så jeg håper du vil holde ut og ha troen på at det vil bli bedre. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser