Hopp til hovedinnholdet

Følelsene mine svinger veldig og jeg føler meg mye trist

Jente 14 år
 

Spørsmål

en jente på 14 år. mine følelser går opp og ned. og jeg vet at det er sånn det skal være i ungdomstiden. men jeg har aldri vært så følsom før, bare når jeg får mensen og sånt. jeg har hatt en grunn for at jeg har vært så trist, men nå har jeg ingen. for etter alt dramaet så har ikke mine triste følelser forsvunnet. jeg er ofte glad og smiler, men så fort jeg er alene kan plutselig humøret mitt endre seg. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller hva det er som kjer. og jeg tror jeg blir trist pågrunn av at jeg vil ha mer oppmerksomhet, og det er ikke bra. men det er ikke bare det. hvorfor er jeg så trist når jeg ikke er en gang i perioden min?. og jeg er trist flere ganger i uken. hva skjer og hva kan jeg gjøre? - tusen takk:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 14 år!

Puberteten kan være veldig slitsom, på mange måter. Veldig mange ungdommer opplever at humørsvingninger og vanskelige følelser kommer ofte og uten at man vet hvorfor. Jeg forstår godt at du blir frustrert og sliten av å ha det slik.

Du skriver at du ser at du blir mer følsom rundt den tiden du får mensen. Det er oftest rundt den tiden at vi jenter merker at hormonene gjør ting vanskelig for oss.

Jeg tenker at selv om du føler deg trist og nedfor selv utenom mensen, kan det fortsatt være hormoner som lager trøbbel. I puberteten vil hormonene svinge veldig, uansett. Samtidig så er det normalt at dagene er ulike, noen dager er gode og noen er mindre gode.

Kanskje ville det vært fint for deg å snakke med noen om dette. Bare for å få satt ord på tanker og følelser, og at noen lytter til deg. Det kan kjennes lettere bare å få snakket om det.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster har mye erfaring med å snakke med ungdommer som opplever at de er triste og lei seg uten å helt vite hvorfor.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser