Hopp til hovedinnholdet

Finnes det noen plass å snakke med noen anonymt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Livet mitt til nå har vært utrolig masse opp og ned, og det skal det jo være men helt siden 2014 har det bare blitt verre. Jeg har vært nødt til å operere masse pga en tilstand jeg har, har vært operert 31 ganger til nå hvor tre av dem har vært nå i 2017 har tilbringt til sammen 6 uker på sykehuset med en måneds mellom rom mellom hver periode, hvor det har vært utrolig masse styr med nåler og medisin osv... og etter sist runde som endte med to operasjoner på en uke og en til etter det har jeg vært så utrolig sliten. Jeg får angst bare av å tenke på ting, og er redd for at det ikke er ferdig, mareritt om nettene osv, og stadig vekk dukker tanken opp om å forsvinne fra livet, men jeg tør ikke si det til de jeg snakker med om sykehus oppholdene, og hva det har gjort med meg, og jeg lurer på om det finnes noen plass å snakke med noen, hvor jeg kan være litt anonym?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Du har virkelig vært gjennom en tøff og lang periode med alle operasjonene og sykehusinnleggelsene. Jeg forstår godt at du føler deg sliten og blir engstelig for om du må innlegges og operere igjen. Jeg er enig med deg, jeg tror det vil være godt for deg å ha noen å prate med og forsøke å sortere alle tankene og følelsene du har knyttet til det du har opplevd.

Det finnes flere steder du kan henvende deg til:

Kirkens SOS, som er en krisetelefon for deg som har det vanskelig og trenger noen å snakke med. De har også en chattjeneste (man-søn 18.30-22.30) og en meldingstjeneste hvor du får svar innen 24 timer. Se mer på www.kirkens-sos.no

Hjelpetelefonen, som er døgnåpent, gratis og anonymt og som er for deg som trenger noen å snakke med om utfordringer i livet. De kan også gi informasjon om hjelpe- og aktivitetstilbud. Se www.mentalhelse.no

Kors på halsen, for ungdom under 19 år, som tilbyr gratis og anonym hjelp på telefon, chat og e-post. Se www.korspahalsen.no

Si det med ord, er for deg som foretrekker å skrive om det som er vanskelig. Her kan du chatte med veiledere, utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, og du kan sende melding anonymt. Se www.sidetmedord.no

Du kan også ta turen innom Helsestasjon for ungdom, som er et godt sted for ungdom som har det vanskelig. 

Jeg forstår at du synes det er vanskelig å snakke med legene og sykepleierene som står ansvarlig for utredning og behandling av din somatiske tilstand, men jeg synes likevel du skal vurdere å fortelle om hvordan alle innleggelsene og operasjonene har preget psyken din. Noen avdelinger har tilgang til psykolog, som kan knyttes til den enkelte pasient før, under og etter innleggelser og det kan være at det også gjelder deg og avdelingen du har vært i kontakt med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg! Se også vedlagte artikler. 

Ta godt vare på deg selv!

 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser