Hopp til hovedinnholdet

Brukt methamfetamin, sliter jeg psykisk og fysisk og kunne virkelig trengt noen tips?

Annet
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter for tiden, har hatt en periode nå i 5 dager der jeg tok noe som jeg trodde var amfetamin men var meth-amfetamin. ble lurt og tok nesten 3 gram på disse dagene og føler meg helt forferdelig, tror jeg er sterkt deprimert, hver natt ligger jeg og griner, men vet ikke selv hvorfor, det er nett som alle vonde opplevelser i livet mitt har slått hardt tilbake.. føler meg tom på innsiden og føler det ikke er verdt å leve lenger.. er utmattet!! klarer ingenting også klarer jeg ikke spise heller som gjør at jeg nesten svimer av hver gang jeg reiser meg, har ikke spist mer enn boller på 5 dager men føler meg ikke sulten lenger heller og tanken på mat så som du ser sliter jeg psykisk og fysisk og kunne virkelig trengt noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som du sikkert vet er metamfetamin som oftest mye mer potent (altså sterkere) enn vanlig amfetamin. Det igjen betyr at påkjenningen av rusinntaket kan bli større både fysisk og psykisk. Derfor kan det også ta lengre tid og komme seg igjen etter bruk. Det er ikke uvanlig å oppleve abstinenser som engstelse, nedstemthet, depresjon, lett angst, trøtthet og utmattethet. I noen tilfeller vil psykoser og tvangstanker også kunne oppstå med paranoide tanker, vrangforestillinger og selvmordstanker. Så de abstinensene du har nå er ikke uvanlig, og det vil gå over.

Du skriver ikke noe om hvordan du sover, men mange vil etter flere dager med amfetaminbruk både sove og spise mye for å restituere seg. Men, noen ganger kan det bli vanskelig å få sove på grunn av tankekjør mm. Det er ikke så veldig skadelig eller farlig å spise lite noen dager, men du må få i deg væske/drikke, gjerne noe som inneholder både salt og sukker (eplemost og farris f.eks).

Vårt råd er at du tar kontakt med legevakt eller lege hvis du fortsatt er i psykisk ubalanse i dag, og/eller ikke spiser, drikker eller sover. Leger har taushetsplikt så du behøver ikke bekymre deg for politiet eller evt. arbeidsgiver. Har ikke legen din ledig time i dag kan du reise til nærmeste legevakt eller kontakte de på 116 117. Det går alltid an å ringe legevakten for å rådføre seg.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Amfetamin og metamfetamin

Hvitt pulver, sprøyte og skje (foto: colourbox.com)

Amfetamin og metamfetamin gir sterk oppkvikkende rus. Stoffene kan skade hjerte- og karsystemet og påvirke psyken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser