Hopp til hovedinnholdet

Angst for terror og skal snart reise på ferie.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Skal være ærlig nå. Har INGEN og prate med som tar meg seriøst. Har fått psykologtime men det er altfor lenge til. Jeg har angst. Kraftig angst. Jeg kaster opp. Jeg er livredd. Verden er livsfarlig nå. Og jeg skal ut og reise om to uker. Skal til Spania.. jeg er livredd terror, og har en følelse av at jeg ikke kommer til å overleve turen. Jeg tenker jeg heller vil ta mitt eget liv enn at noen andre skal få ta det fra meg. Men hva kan jeg gjøre?! Jeg har sendt melding til legen min om situasjonen. Jeg ville så gjerne prate med noen før avreise. Alle rundt meg prater om hvor mye de gleder seg, men jeg blir kvalm hver gang de drar det opp. Finnes det beroligende jeg kan ta?! Jeg kommer ikke til å slappe av før jeg er hjemme igjen. HVIS jeg noengang kommer hjem igjen... Skal være der i to uker... jeg er så dårlig innvendig for tiden... hjelp meg:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for spørsmål.

Du har angst for terror og det forstår jeg at er vanskelig for deg. Du er ikke alene om å ha det på denne måten. 

Jeg tenker at du på mandag ringer legekontoret ditt og får deg en akutt-time på mandag. Da får du snakke med legen din og du kan prøve å få fremskyndet psykologtimen.

Du kan også ta kontakt med helsestasjon for ungdom som de fleste stedene har åpent mye av sommeren. 

Er det ikke noen venner, foreldre eller andre voksne du kan snakke med om hvordan du har det? Hvem skal du reise på ferie med? Er det ikke greit at du snakker med dem du reiser sammen med slik at de er klar over hvordan du har det? 

Du kan ringe til Mental Helse sin hjelpetelefon på telefonnummer 116 123. Det er åpent hele døgnet, hele året. Der kan du være anonym og du kan snakke med en voksen som forstår deg og som vil hjelpe.

Du kan også gå inn på nettsiden sidetmedord.no, og skrive om hvordan du har det, samt lese det andre har skrevet.

Jeg håper du søker hjelp og at du får det bedre snart. Husk at du ikke er alene, og at det er så utrolig liten sjanse for at noe skulle skje med akkurat deg. 

Hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser