Hopp til hovedinnholdet

Vet jeg ikke burde skade meg selv, men det frister veldig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Tvangstankene og angsten min dreper meg. Skar meg med et uhell på en spiker og fikk er kutt i armen, det føltes bra. Vet jeg ikke burde skade meg selv, men det frister veldig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Jeg forstår ut fra hva du skriver til oss at det er vanskelig for deg nå. Jeg synes det er veldig fint at du har tatt kontakt her for å få litt råd og hjelp til hva du kan gjøre for deg selv.

Det er viktig at du søker hjelp hos en voksen nå og ber om hjelp og støtte i det du står i. Du skal ikke ha det slik og du skal ikke være alene når du har det så vondt. Det kan være at du har en god lytter i familien, søk til den personen og fortell om hvordan du har det nå. Det er ikke slik at du skal fortelle alt, men heller si at du har det vanskelig og at du trenger noen som kan lytte og forsøke å forstå litt sammen med deg. Du kan også ta turen innom Helsestasjon for ungdom og be om samtaler igjennom sommerferien hos helsesøster der. Dersom du heller vil være anonym sånn nå i starten, så kan du ta kontakt med www.jentevakta.no. Jentevakta er en telefon­, chat­ og eposttjeneste for unge jenter med åpningstider man- tors kl. 19-22. 

Selvskading er ingen god løsning på problemene dine. Vi vet at selvskading kan virke lindrende når den psykiske smerten herjer og det gjør veldig vondt. Men, selvskading kan også gjøre en veldig avhengig og mange opplever dessverre å bli fastlåst i et vondt mønster med mye og alvorlig selvskading. Jeg vil ikke at du skal havne der. Det finnes så mange andre muligheter for å få det bedre og det viktigste av alt er å kunne sette ord på hva en føler og tenker. Jeg har lagt ved noen artikler om selvskading, som jeg synes du skal ta en titt på.

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser