Hopp til hovedinnholdet

Går rundt med en uvirkelighetsfølelse

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har gått rundt med en uvirkelighetsfølelse helt siden Halloween 2016. Når jeg ser meg rundt er alt som en drøm og ser uvirkelig ut, som om jeg ikke er der jeg er. Minnene mine blir og mer utydelige. Jeg er veldig lei, og redd for att dette ikke skal gå bort. Jeg har gått til lege og helsesøster, og ingen av de hjelper noe særlig spesielt legen. Jeg har blitt vandt til det nå men jeg vil virkelig bli kvitt det.. Er dette pga att jeg holde på og utvikle hjernen min? og vil det gå vekk? Håper dere kan gi ett godt svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du ikke gir deg og fortsetter å sjekke opp det du lurer på når du opplever at ting ikke er helt som det skal være.

Det kan være at det du opplever er vanlig og normalt og en del av pubertetsutviklingen. Men det kan også være at plagene dine burde sjekkes mer opp av en spesialist. Når legen var uvillig til å hjelpe deg så bør du kanskje få hjelp av noen andre til å beskrive det du opplever, slik at du kan komme i kontakt med riktig hjelp. Vet de voksne hjemme om hvordan du har det?

Jeg kan dessverre ikke gi eg et godt svar på hva det er, om det vil gå vekk og hva som kan hjelpe uten å ha undersøkt deg. Det kan for eksempel handle om sykdom, mangeltilstander i kroppen eller søvnmangel. Du kan snakke med lege på legevakten eller en som jobber ved helsestasjon for ungdom i kommunen. Si at du ønsker å finne mer ut av hva det er og at du ønsker hjelp til å skrive en henvisning til riktig sted i spesialisthelsetjenesten. Kanskje du trenger en grundig helseundersøkelse hos fastlegen i tillegg til at helsesøster hjelper deg med å beskrive hvordan du opplever hverdagen? Kanskje fastlegen din ikke skjønte helt hva du opplever og at det er viktig for deg å finne mer ut av dette?

Psykose kan føre til en uvirkelighetsfølelse. Du kan lese litt om psykose på denne nettsiden og se om du kjenner deg igjen i noe av det som står der?

Bytt fastlege hvis du ikke får god hjelp av fastlegen din. Be om god forklaring på hvorfor du ikke skal undersøkes videre hvis den du snakker med mener at alt er som det skal være. Jeg har lagt ved noen artikler som kanskje gir deg noe nyttig informasjon på veien videre til å finne ut hva det du kjenner på er. 

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser