Hopp til hovedinnholdet

Lever i en skilsmisse og mye annet er også vanskelig .

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei det siste året har jeg slitt svært med depresjon og angst pga alvorlig skilsmisse hos foreldrene mine og at broren min er fysisk og psykisk utviklingshemmet noe som alltid har rammet familien vår. Depresjonen min har ført til at jeg kutter meg selv. Og for noen uker siden skulle jeg og eksen min prate og det førte til at han spurte om vi skulle ha sex og jeg furte ikke si nei. Jeg er egentlig forelsket i en annen. Og han er forelsket i meg og men jeg har aldri turt å bli sammen med han fordi jeg er redd for å bli såret for om jeg blir såret greier jeg ikke leve lenger erter så mange skuffelser. Men jeg trenger han virkelig nå og vil bli sammen med han men han fant ut at jeg hadde sex. Men jeg ville jo ikke ha sex. Nå er han kjempemaur på meg og jeg vil bare dø. Føler ingen liker meg og alle vil ha meg bort. Hva kan jeg gjøre for å få han tilbake? Jeg orker ikke livet mitt lenger men mamma trenger meg. I tillegg har jeg ett svært vanskelig forhold til faren min som har ødelagt alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no.  
Skilsmissen først. Det er aldri lett å være barn, ungdom i en skilsmisse. Ofte har foreldrene så mye å tenke på at barna kan bli glemt i de voksnes sorg. Det kan være lurt å finne en voksen du kan snakke med om problemene dine. Helsesøster på skolen har erfaring med samtaler om livet i og etter en skilsmisse. Det viktigste er å finne et menneske du føler du kan snakke med. Det er aldri barnas som er årsaken til at foreldrene skilles. Det er derimot ikke uvanlig at barna tenker mye på om ting de hag gjort har utløst skilsmissen. 
Jeg leser og at du har en omsorg for din bror som krever ekstra fra dere alle En styrke i søskenkjærlighet ? Husk at det er foreldrene dine som har ansvaret.
Har du tenkt på årsaken til at du kutter deg? Det er ofte et symptom på at du ikke klarer å finnnne løsninger i livet ditt du kan ha det ok med. Ofte er det enklere å forholde seg til en fysisk smerte som en kjenner fra tidligere, skrubbsår osv. Helsesøster kan mye om dette og.
Ufrivillig sex.
En kan gjøre mye en angrer på i kaotiske situasjoner. Sex er det mange som angrer på. Det er ofte den handlingen som sårer en mest og som det kan være vanskeligst å tilgi. Ikke uvanlig at en trenger tid for å klare å finne løsninger på den typen problem. Det er ingen fasitsvar på hva som fungerer.
 
 Du ser at mamma trenger deg og  du trenger mamma .Bruk tid sammen. 
Se om du klarer å snakke med pappa om hva du tenker i forhold til rotet du sier han er årsaken til.  
Jeg har lagt med noen artikler som du kan lese og se om du finner noe som kan være til hjelp.




Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du hatt sex uten å ønske det?

Det kan hende du gikk med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille partnerens behov, uten at du hadde så lyst. Husk at hver eneste ting dere foreslår å gjøre skal dere begge to være enige ...

Gå til vote

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser