Hopp til hovedinnholdet

liker ikke å brukke bind det er så ukomfotabelt å eg er enda litt liten til å bruke tampong er bare snart 11 så hva skal eg gjøre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, liker ikke å brukke bind det er så ukomfotabelt å eg er enda litt liten til å bruke tampong er bare snart 11 så hva skal eg gjøreJeg er veldig redd for at det har skjedd noe alvorlig med meg, men jeg pleier å gjøre alt som jeg pleier, smertene stopper meg ikke. Moren min sier det er tarmbetennelse, men er syptomene de samme? Hilsen Fortvilet 13-åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Du skriver om to ting her ut fra det jeg forstår. Først ; Du liker ikke å bruke bind når du har mensen. Jeg er enig i at du er litt ung til å bruke tamponger siden du ennå ikke er 11 år, da det kan være litt plundrete å få den på plass og også ta den ut. Men om du vil prøve tamponger og du får god veiledning fra moren din, en venninne eller helsesøster i hvordan du skal gjøre, kan du forsøke. Men inntil videre anbefaler jeg deg å bruke bind selv om du ikke liker det. Du kan prøve deg fram med forskjellige typer bind da det er mange forskjellige å få kjøpt og ikke alle liker det samme.

Så beskriver du at du har smerter i magen som ikke går over. Moren din mener du har tarmbetennelse. I tilfelle det er det, bør du oppsøke lege og få det undersøkt slik at du kan få riktig behandling om det er en betennelse.

Nå skal det også sies at det er vanlig med magesmerter i forbindelse med at du har eggløsning. Denne eggløsningen skjer ca 14 dager før mensen kommer og kan vare en dag eller to. Så er det også vanlig med magesmerter i forbindelse med at du får mensen. Noen kan få smerter litt før mensen kommer, mens andre får litt smerter når mensen starter.Dette er individuelt.

Men dersom smertene ikke har sammenheng med eggløsningen din eller mensen og de er der fortsatt, bør du få moren din til å bli med deg til legen, som jeg skrev overfor.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser