Hopp til hovedinnholdet

Meg og kjæresten har vært sammen i 4 år, og jeg elsker ham veldig høyt. Dessverre begynner det å bli vanskelig for oss begge å holde oss til forholdet. Det virker ikke sunt for noen av oss. Jeg sliter veldig mye med angst, stress, depresjon og selvmordstanker, og er derfor ikke helt meg selv. Jeg blir veldig fort sint eller gretten, frekk kan jeg også bli. Veldig frekk. Det gjør utrolig vondt å vite at han begynner å miste følelser for meg på grunn av dette, og at jeg sårer ham relativt ofte uten at jeg føler jeg kan styre det selv

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Meg og kjæresten har vært sammen i 4 år, og jeg elsker ham veldig høyt. Dessverre begynner det å bli vanskelig for oss begge å holde oss til forholdet. Det virker ikke sunt for noen av oss. Jeg sliter veldig mye med angst, stress, depresjon og selvmordstanker, og er derfor ikke helt meg selv. Jeg blir veldig fort sint eller gretten, frekk kan jeg også bli. Veldig frekk. Det gjør utrolig vondt å vite at han begynner å miste følelser for meg på grunn av dette, og at jeg sårer ham relativt ofte uten at jeg føler jeg kan styre det selv. Jeg mener aldri å bli så sint som jeg blir, men jeg klarer ikke styre det. Det er veldig ofte at jeg skriker til ham uten at han har gjort noe og samtidig sitter inni hodet mitt og prøver å stoppe, men uten lykke. Hva kan jeg gjøre? Det er helt forferdelig at den snilleste mest omtenksomme personen jeg noen gang har møtt ikke føker seg komfortabel rundt meg lengre på grunn av noe jeg ikke klarer å styre selv. Håper du kan hjelpe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til ung.no om dette! Og dette er ikke lett for noen av dere, det er det ikke vanskelig å forstå.

Du sliter med mange ting som nok sikkert er hovedårsaken til at du reagerer som du gjør. Du sier at du ikke klarer å styre sinnet ditt og at du skriker og roper til han og er frekk uten at han har gjort seg fortjent til det. Og da er det også forståelig at dette blir en belastning for han og at det går ut over forholdet.

Du må få hjelp fra profesjonelle med det du strever med og sikkert bør også kjæresten din delta i noe av denne behandlingen for å kunne forstå  de mekanismene som fører til at du har det som  du har det. Det du strever med virker ganske komplekst og jeg tenker dette er for vanskelig til å skulle klare å få orden på og bedring av deg selv uten hjelp. Blant annet å kunne mestre og takle sinnet ditt. Og om du får hjelp med angsten og depresjonen vil det kanskje også gjøre at selvmordstankene slipper taket.

 Jeg anbefaler deg å enten kontakte psykolog privat eller at du får en time hos fastlegen din og ber om henvisning til psykolog. Siden du er over 18 år vil du også kunne få henvisning til voksenpsykiatrien. ( Barne-og ungdomspsykiatrisk (BUP) er for de som er opp til 18 år).

En annen instans du/dere kan få hjelp er ved familievernkontoret om det finnes der dere bor. Tilbud ved familievernkontoret er gratis.

Uansett hva du velger, så trenger du hjelp med det som plager deg for at dere skal kunne fortsette forholdet. Du sier at du elsker han og at han er det snilleste menneske du har møtt og da er det vel verdt en innsats for at du skal kunne få det bedre og da vil også forholdet kunne bli bedre.

Lykke til!

Jeg legger ved et par artikler du kan ha nytte av å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser