Hopp til hovedinnholdet

Må man ha en psykisk diagnose får å få gratis tannlege?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på noe angående gratis tannlege og psykisk helse jeg går til samtale hos en vernepleier hos psykisk helse der jeg bor jeg får ikke gratis tannlege men mange jeg kjenner somgår der får det jeg tror de går til en psykiatrisk sykepleier så kommer spørsmålet mitt må man ha en psykisk diagnose får å få gratis tannlege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du har minimum en time psykiatrisk hjelp eller hjemmesykepleie per uke, kan det være at du har krav på gratis tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Jeg er usikker på om kommunen definerer vedtaket ut fra hvem som gir den psykiatriske hjelpen, men det må være minimum en time i uken over en lengre periode. Det er ikke diagnosen alene som utløser vedtaket.

Du kan spørre kontaktpersonen du har i kommunen. Det er de som skal melde deg inn til den offentlige tannhelsetjenesten slik at du får hjelp. Du kan også ta kontakt med nærmeste offentlig tannklinikk om det er noe du lurer på.


Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (colourbox.com)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser