Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert og dritt lei.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Altså jeg har sliti med å være deprimert siden jeg var 17. Jeg bare skjønner ikke greia med verden lenger.. Jeg har tenkte hver dag i 3 år nå.. "Hva skal jeg gjøre?", "Hva er egentlig meningen med livet?". Ærlig talt, livet er fuckings bullshit og jeg er dritt lei? Skal du våkne hver dag å gjøre det samme gamle pisset du alltid gjør? Jeg er sikker på at alle mennesker er sikkert piss deprimert på innsiden fordi den verden vi lever i er så snudd på huet! Jeg har hatt drømmer men jeg mister dem fordi det bare går ikke, jeg er ikke født med en eneste ting jeg. Jeg er faen ikke fin, takk for meg. Jeg er ihvertfall ikke flink på noe? Har trent i 3 år jeg, jeg kan noe sinnsykt mye om trening men jeg greier ikke gjennomføre det. Gutta som drikker pils og hooker bitches på lørdagskvelder med pappa sine aksjer penger, de har six pack ja. Ikke at en six pack er alt men jeg trente hver dag, jeg spiste helt normalt og jeg er født med en dritt forbrenning. Aldri hatt SIX PACK! Jeg er dritt lei!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du både er deprimert og lei om du i dine tanker har disse negative temaene om livet ditt, framtiden og deg selv. Og det er bra at du tar kontakt, for det er vel kanskje et tegn på at du ser at du må gjøre noe med situasjonen din?

Men det er bra at du trener og er fysisk aktiv, da det er med på å forebygge depresjon. Men er den treningen du gjør noe du liker og har glede av? Kanskje du skal finne en annen treningsform med mindre fokus på kropp og utseende, og heller på å ha det hyggelig sammen med andre? Da kan treningen virkelig være til hjelp for å få deg ut av depresjonen, mens nå er tanker rundt treningen med på å gjøre det motsatte.

For Depresjon er en feig tilstand. Den får deg til å gjøre mindre av det som er bra for deg og mer av det som er dårlig for deg. Og en av de tingene som er dårlig, er å bruke mye tid på tanker som både er unyttige og lite hensiktsmessige. 

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Men det finnes måter å snu typiske tenkemåter som du beskriver i ditt innlegg. Dette kan du lese mer om her

Jeg anbefaler deg også å ta kontakt med fastlegen din. Her kan du få en utredning og hjelp til dine vansker. Noen ganger kan en depresjon skyldes en fysisk sykdomstilstand, og det er det viktig å få avklart. Ellers kan din fastlege henvise deg videre til psykolog, eller annen hjelpetjeneste.

i tillegg anbefaler jeg deg å lese artikkelen om hvordan du kan hjelpe deg selv ut av depresjonen

Jeg anbefaler deg også å sjekke ut denne nettsiden: selvhjelp.no og her er en oversikt over gode hjelpetjenester.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser