Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter yungt med forholdet til moren min.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Heeei
veit ikke om det er rett spørsmålskategori men dokker får no bære finne ut av det dere...!
er en jente på 15 år
sliter veldi masse og har det tongt
bor på en ungdomsinstutisjon og håper dokker kan hjælpe meg til å få svar på nån spørsmål
eg har et veldi dåli forhold til mora mi
faren min er døde for 9 år siden og det har vært tongt for både meg og søsknene mine og moren min opp gjennom årene.
Har bodd på instutisjon i snart 8 - 9 måner e ikke heilt sikker. Har nettopp hadd en stor opprasjon i låret mitt, det var tongt både sykisk og fysiskt og no må eg lære meg å gå i jenn. Men har enda 2 opprasjoner i jenn før alt er bra. Men no i julen er eg heime, blir sykt slitn av det. MÅ heile tiden jobbe me meg sjøl og ligger å skriker meg sjøl i søvn hvær natt eg er heime for er helt utslitt og fåler at alt er min feil. Eg trur aldri at live mitt blir å bli bra. Har ingen mening i livet lenger. Vil helst dø fra alt for klare ikke mere. Jernen min klarer ikke kroppen min orke ikke leve et så tongt liv som det eg har hatt til no meire. Har det så ont inni meg og har en klomp inni meg som ikke vil bort. Har minna om så masse som bare ikke vil forsvinne uansett og klarer ikke leve me det meire.Eg går på bup regelmessi men klarer ikke se posetivt lenger for kvær gang eg har kommet meg opp fra skjæleren så må eg dra hjæm på besøk til moren min og da detter eg ned i kjælleren i jenn. KVær dag e en kamp om å hole meg oppe og ikke dette ned dit jeg er no.
og jeg lurer på at når man kutter seg på hanledde sånn at man vil ta live sitt
kor lang tid tar det får man dør ?? kor lang tid tar det før man besvime ?? kan man overleve et sånnt forsøk??
Kan man få skada etter sånnt forsøk på å ta livet sitt??
og det einaste som hindrer meg i å ta livet mitt er ka som blir å skje me søstra mi og moren min om moren min blir å legge skyllen på søstra mi og så ådelegge ho å sånn som ho har ådelakt meg..... HIlsen en sliten jente me ingen håp i sikte.................:'(


Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente må 15år!

Takk for at skriver til oss. Jeg skjønner ut i fra det du skriver at du ikke har hatt et lett liv. det at du gjennom disse operasjonene gjør ikke situasjonen din enklere.

Jeg har i utgangspunktet to spørsmål til deg. Det ene er har du sagt i fra der du bo at du ikke vil hjem til moren din. Er det tansken på søskene dine som gjør at du drar eller er det andre ting som gjør det? Det andre er har du og moren din fått hjelp enten gjennom barnevernet, bup eller familievernkontor, til å snakke sammen på en bedre måte? Hvis du og moren din fikk oppkjlart en del ting ble det kanskje lettere å være hjemme.

Jeg kan godt forstå at en i din situasjon tenker at den beste løsningen må være å dø. Men det kan hende at livet har noe godt i vente for deg.

Det å ta livet av seg ved å kutte håndleddene sine er en utrolig vanskelig ting å få til. Det er langsomt og smertefullt og sansynligheten for at du kan bli oppdaget og reddet er stor. Jeg vil heller anbefale at du forteller på BUP hvordan du har det og at du trtenger ekstra hjelp nå, at du synes at det er ekstra tungt. Du trenger ekstra hjelp nå!

Håper dette var til nytte for deg! Vi heier på deg!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Den store vennskapsquizen. Er du en god venn?

Hva er en hjelpehånd?