Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er deprimert eller bare lei meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om jeg er deprimert eller bare lei meg. Jeg har lest mye om det og det virker som at jeg bare er lei meg. Men jeg er ikke helt sikker. Når jeg er lei meg er det som oftest ingen spesiell grunn, eller iallefall ikke en grunn som er bra nok for at jeg føler meg så dårlig. Jeg føler meg lei meg et par ganger innimellom. Noen ganger er det flere gangeren dagen, ca to dager på rad. Jeg går ikke rundt og føler meg lei meg hele dagen kun hvis jeg er alene. Dette er en av grunnene til at jeg tror det ikke er depresjon, for når man er deprimert påvirker det vell hverdagen mer? For jeg har det som oftest strålende flott mesteparten av dagen. Med mindre jeg er sliten av å ha trent noe jeg er hver uke. BTW så kommer jeg ikke til å ta kontakt med noen uten at det er anonymt. Håper det var bra nok forklart og at jeg kan få hjelp til å finne ut av hva dette er. Setter stor pris på hjelp, tusen takk på forhånd:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Jeg kan ikke si om du er deprimert eller bare føler deg lei deg, som er normalt.

I den alderen du er nå er det ganske normalt å oppleve at følelsene svinger veldig. Det er mange ungdommer som sier at de føler seg triste og lei seg uten at de egentlig har noen grunn til det. Men en grunn kan være hormonene som raser i kroppen i puberteten. 

Uansett hva som er grunnen til at man føler seg trist er det ikke noe hyggelig å ha det sånn. Det som ofte hjelper er å snakke med noen om de triste og vonde tankene. Du skriver at du ikke kommer til å ta kontakt med noen for å snakke om dette dersom det ikke er anonymt. Hva er grunnen til det? 

Mange ungdommer synes det er fint å snakke med helsesøster når de opplever at de er triste. Helsesøster har mye erfaring med å snakke med ungdommer som har det vanskelig. 

Du kan også kontakte kors på halsen anonymt og snakke med dem.

Håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser