Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for fremtiden min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er ei jente på 15, jeg er veldig redd for fremtiden min. i 8'ende klasse og 9'ende klasse så skulket jeg veldig mye, gjorde nesten ikke leksene mine, osv.. i 9'ende så skulket jeg ikke så mye.. å jeg gjorde litt lekser osv, det var fremgang! men jeg har veldig dårlige karakterer å mye fravær fra 8'ende & 9'ende, jeg sliter veldig, klarer ikke å gå inn i timene, å det er ikke noe jeg gjør for å være kul ellernoe, det er noe jeg føler de i klassen min tror, men hver gang jeg møter masse folk osv, så kommer det tårer å jeg får vansker med å puste. nå i sommerferien har jeg tenkt mye på at jeg vil ha brae karakterer osv, men jeg føler at jeg har ødelakt hele fremtiden min, å at jeg ikke kommer til å få en bra jobb osv, føler meg faktisk veldig dum når jeg skriver dette, det er jo min feil at det har blitt sånn! mamma & pappa har alltid stått opp for meg å jeg er faktisk veldig bortskjemt.. psykologen min sier bruddet mellom mamma & pappa gikk veldig inn på meg. - takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 15 år!

Det høres ut som at du har det vanskelig nå. Du har begynt i 10.klasse, men er redd for at den innsatsen du har lagt inn i 8. og 9.klasse er så dårlig at det kommer til å gå utover fremtiden din. Det er jo veldig bra at du gjorde fremgang i 9.klasse!

Det er supert at mamma og pappa har støttet deg hele veien og det veldig bra at du snakker med en psykolog om dette. Jeg håper du fortsetter å snakke med psykologen fremover!

Det er viktig å være ærlig og fortelle det du strever med til psykologen din. Da kan psykologen hjelpe deg aller best.

Uansett hvor mye fravær og hvor dårlige karakterer du har fra ungdomsskolen så kommer du inn på videregående skole. Så du har på ingen måte ødelagt fremtiden din! Du har mulighet til å gjøre så godt du kan nå i 10.klasse og forbedre karakterene dine.

Det er karakterene på videregående som betyr noe for hvilke studier du kan komme inn på videre.

Du skriver at du ikke klarer å gå inn i timene og synes det er vanskelig å møte mange folk. Dette er ting du må øve på. Jeg vil tro psykologen din har gitt deg noen øvelser i forhold til dette. Jo mer du øver, jo bedre vil det gå etterhvert!

Jeg synes du skal snakke med læreren din om dette også. Lærere er veldig flinke til å tilrettelegge for elever som strever. Kanskje du kan få mamma og pappa til å være med deg og snakke med læreren, det kan kjennes litt tryggere.

Jeg ønsker deg lykke til, ha tro på at ting kan bli bedre!

 Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser