Hopp til hovedinnholdet

Sliter med stemmer i hodet som sier at han skal ta livet sitt.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Visste ikke helt hvor jeg skulle plassere dette, men det har vel litt med psyken å gjøre også, så jeg plasserte det her. Hvordan kan jeg komme meg på sykehus? Ikke psykiatrisk! Er det noen sykdommer/skader jeg kan pådra meg for å havne der? I så fall, hvordan får jeg det til? Jeg er desperat etter å komme meg dit! Jeg har sittet den siste måneden og googlet hvordan man kan få kreft/akutt nyresvikt/blindtarmbetennelse o.l, men jeg finner ingen sider som sier hvordan man kan pådra seg dette. Vær så snill og hjelp meg, kommer jeg meg ikke på sykehuset frykter jeg at det verste kan skje. Jeg må inn dit for å slippe en klassetur, for stemmene i hodet mitt har bestemt at den dagen, og på det stedet, skal jeg ta livet mitt... Hører jeg ikke på dem tar de kontroll og gjør det selv... Jeg har prøvd å hinte om det til noen lærere, en psykolog og en barnevernspedagog, men de tar meg ikke på alvor, for jeg har sagt jeg har prøvd å ta selvmord tidligere, men jeg har overlevd (det har jeg og)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du skal gjøre er å f.eks. helsesøster på skolen der du går eller dine foreldre det du har skrevet her til oss i UNG.no. Du har stemmer som sier at du skal ta livet ditt. Dette er noe som må tas på alvor og som du må få hjelp til å slippe å slite med. Sørg derfor for at dine foreldre og helsesøster på skolen din får vite om det du sliter med av stemmehøring og selvmordstanker.

Når du tidligere har forsøkt å hinte om det du sliter med og dette ikke har fungert i samtale med lærere, en psykolog og en barnevernspedagog så må du sørge for at du sier i klartekst om hva det du sliter med. I bra måte å gjøre dette på er om du viser den/de du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. Vis derfor dette til dine foreldre, helsesøster eller til noen av de du har snakket med tidligere. Dersom du gjør det vil du bli tatt på alvor og du vil få den hjelpen du har behov for slik at du på sikt får det bedre med deg selv.

Du kan også ringe Røde Kors sin hjelpetelefon for barn og ungdom på tlf: 800 333 21. Det er gratis å ringe fra fasttelefon og mobil. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 14.00 til 20.00. Denne tjenesten er også anonym.

Sørg for at noen av de voksne får vite om alt det du sliter med av stemmer og vonde tanker og følelser.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser