Hopp til hovedinnholdet

Har ideer om at andre forsøker å forgifte maten.

Annet 16 år
 

Spørsmål

Redd for å spise mat. Har mistanke om at folk putte ting i maten min. Redd for å stole på noen. Redd for at andre vil feite meg opp. Mistenker folk for å putte olje i maten min. Redd for å legge på meg. Greier ikke å dra til fastlegen min. Tørr ikke å spørre noen om hjelp for jeg vet at alle ønsker at jeg dør. Jeg greier ikke å stole verken på leger, politie eller noen. Hva skal jeg gjøre ? Jeg vet at ingen vil ha meg og at jeg plager andre med å være i live. Jeg er kjempe skremt. Livredd og føler meg alene. Jeg er faktisk alene. Føler at hele verden er imot meg. Vil ikke være en del av samfunnet lenger. Jeg kjemper imot alle. Kjemper imot den onde verden og alle de onde menneskene. Blir glad når vekten går ned. Blir lykkelig for hver kilo jeg går ned. Føler at jeg har kontroll. Samtidig er jeg redd. Vet ikke hvor lenge kroppen klare å holde ut. Med en iskaffe og en plomme om dagen. Jeg vil bli tynnere. Jeg vil være usynlig. Vil bli så tynn at ingen legger merke til meg lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De tankene du har om at andre forsøker å feite deg opp ved at de forgifter maten din tenker jeg kan minne om det som kalles en vrangforestilling. Disse forestillingen gjør at du har vansker med å spise og gjør at du har vansker med å stole på andre.

Du skriver her at du ikke tør å be om hjelp, men det jeg vil anbefale deg er nettopp å be om hjelp. For jeg leser her at du har behov for noen å snakke med om det du sliter med av både vrangforestillinger og spiseforstyrrelsessymptomer.

Det jeg håper at du kan gjøre er å f.eks. vise fastlegen din og/eller helsesøster på skolen der du går det du har skrevet her til oss i UNG.no. Dersom du gjør det vil du blir tatt på alvor og du vil få hjelp slik at du får det bedre og tryggere med deg selv på sikt. Snakk derfor med legen din og/eller helsesøster og vis den/de du snakker med det du har skrevet her. Hvem som er fastlegen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. Siden du er over 16 år har både helsesøster og legen din full taushetsplikt.

Ikke gå alene med det du sliter med! Det er mange som er der for deg og som vil hjelpe deg.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser