Hopp til hovedinnholdet

Nå vet ikke jeg hva er galt med meg, og hva jeg vil. Jeg er trist hele tiden. Hjemme har jeg det bra, men det går opp og ned noen ganger. Er jeg deprimert?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Nå vet ikke jeg hva er galt med meg, og hva jeg vil. Jeg er trist hele tiden. Hjemme har jeg det bra, men det går opp og ned noen ganger men sånn er livet, og det skjønner jeg. Men hvergang når jeg tenker på fortiden som f.eks. steder hvor jeg har vært eller venner jeg har hatt og noen triste sanger, følte jeg meg liksom trist og det fikk meg alltid til å gråte. Neste år er jeg ferdit på vgs. og skal studere IT. men jeg er ikke sikker om jeg komme til å klare det, når jeg bare tenker på fortiden og vennene mine. Jeg vet ikke hvorfor jeg er sånn, men jeg husker at jeg var sånn siden jeg var barn. Jeg klarte ikke å la fortiden være, og jeg husker ting som hadde skjedd som det var i går. Hva er galt med meg? Er det depresjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du strever med tanker fra fortiden og at du opplever at dette påvirker deg mye.

Du er trist hele tiden og du opplever at det går opp og ned.

Mitt råd til deg er å kontakte fastlegen din og fortelle hvordan du har det. Fastleger har kartleggingsverktøy for depresjon og da kan du få svar på det du lurer på.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. Kanskje du kan kjenne deg igjen i noe der?

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert