Hopp til hovedinnholdet

jeg er en jente som sliter med depresjoner fra en tid til annen..

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente som sliter med depresjoner fra en tid til annen. I det siste har jeg merket at jeg får utrolig humørsvingninger, jeg tåler ikke det samme som jeg gjorde før. Jeg kan være utrolig glad det ene øyeblikket, og utrolig lei meg eller irritert det neste. Typen min nevner at jeg forandrer meg så drastisk, og da blir jeg bare irritert på ham. Jeg har forandret meg i det siste, føler jeg har blitt mer frekk og egoistisk. Hva kan dette komme av?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Jeg skjønner at du i perioder ikke har det så bra. Det kan være mange grunner til at mennesker kan blir deprimerte. En grunn kan være at i 16 års alderen er det veldig mange hormoner som påvirker kroppen. En annen grunn kan være ubehagelige opplevelser i livet. Også opplevelser man kanskje har glemt.

Det kan være veldig lurt å få noen å snakke om dette med. Du trenger ikke å vite hvorfor du reagerer sånn for å få hjelp til å få slutt på det! Det beste hadde vært om du kunne snakket med dine foreldre om at du trenger hjelp.

Fastlegen kan henvise deg til for eksempel en psykolog. Hvis du føler at det er vanskelig å snakke med foreldre om sånnt kan helsesøster eller sosiallærer være et godt sted å begynne. Mange helsestasjoner for ungdom har også psykologer det går an å snakke med. Håper at du har fått noen ideer til hva du kan gjøre.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om konfliktløsning?

Hva er et sivilt søksmål?