Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater livet mitt, har ingen venner, har selvmordstanker, et dårlig selvbilde, skilte foreldre, er deprimert, en deprimert storesøster jeg prøver å hjelpe, hater skolen og ingen fritidsaktiviteter og har dårlig råd. Elsker dyrene i familien,men er allergisk.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hater livet mitt. Kort fortalt, ingen venner, selvmordstanker, dårlig selvbilde, skilte foreldre, en deprimert storesøster som jeg prøver å hjelpe, hater skolen, har ingen fritidsaktivitet, har 2 nydelig små rottegutter som jeg såvidt klarer å ta meg av, er allergisk mot nesten alle dyrene i familien(som jeg elsker). Dårlig råd. DEPRIMERT. "Broken people are just angels that wanna go home".

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du strever så mye i livet ditt og at du ikke ser noen lyspunkter. Da er det fint at du tar kontakt med ung.

Når de negative tankene får dominere, blir det vanskelig å se de lyspunktene som finnes rundt en, det blir gjerne et følelsesmessig kaos i hodet.

Så heldig din søster er som har deg, som prøver og ønsker å hjelpe henne når hun strever med livet sitt. Det viser at du har ressurser og omsorg å gi til andre, til tross for at du selv strever. Det blir likevel for mye å skulle føle ansvar for din søster, dersom hun ikke får annen hjelp.

Det er ellers fint å høre at du elsker dyrene i familien din. Når man strever med negative tanker og føleleser og livet ser mørkt ut, kan dyr være en god og viktig trøst, som kan gjøre en stor forskjell.

Det er likevel ikke nok til å hjelpe deg til å håndtere alle de vanskelige følelsene dine, slik du har det nå. 

Det er også viktig at dine nærmeste kjenner til hvordan du føler det. Det å ha skilte foreldre er ikke noe uvanlig idag, og de har likevel ansvar for din og søsteren din sin helse og sørge for at dere får god hjelp. Foreldre som viser forståelse, er også gode å prate med og kan gi trøst. Om du ikke har det slik, kan du tenke over om det er andre i familien du har tillit til og som du kan betro deg til.

Det er fullt mulig å jobbe med dette, slik at du skal få det bedre. Det er mye du selv kan gjøre, ved å lære deg å finne frem de positive tankene, slik at de negative ikke får dominere. 

Du trenger ellers at voksne tar ansvaret for at søsteren din får hjelp. 

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster på skolen. Fortell henne det du har skrevet til oss og be henne hjelpe deg. Helsesøstre er vant til å snakke med ungdommer som har det som deg, og hun kan hjelpe deg til å finne de positive tankene som gjør at du lettere finner gode løsninger for deg selv.

Jeg legger også ved noen artikler du bør lese!

Skriv gjerne til oss igjen. Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser