Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt litt problemer i det siste, hvor kan jeg få hjelp ? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! Jeg har hatt litt problemer i det siste, og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal formulere meg, jeg er ikke så god på sånt, men jeg skal prøve. I det siste har livet mitt føltes annerledes fra det det pleide å være. Jeg har lite motivasjon for å gå på skolen, selv om det nettop har starta igjen og jeg får gode karakterer. Det føles som om jeg ikke tør noe lenger. Jeg er så redd for å mislykkes eller bli gjort narr av at jeg bare sitter hjemme uten å ha noe å gjøre. Jeg tør ikke være sosial eller prøve å få nye venner/bli kjent med nye folk, jeg gruer meg til familiebursdager, konfirmasjoner, og til å dra på skolen fordi jeg må møte folk. Hvis jeg skal dra på kjøpesenteret tenker jeg på det uker før jeg faktisk drar fordi det er så skummelt. Det er ikke sånn at jeg alltid er alene og at jeg aldri snakker med noen, men jeg kvier meg alltid for å gjøre det, for å gjøre noe som helst. Jeg har ingen kjempenære venner lenger, hva kan jeg gjøre? hvor kan jeg få hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss. 
Det høres ut som du har låst deg litt i tanken om at du ikke er bra nok og er redd for å mislykkes. Det går mye energi på tanker som er negative og ikke gjør deg godt. Det er ikke godt å ha det slik. 

Heldigvis er det gode muligheter til å få det bedre, og det finnes god hjelp å få. 
Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom, eller fastlegen. Alle disse kan være gode hjelpere. Vis dem gjerne det du har skrevet her. 

Videre vil jeg anbefale deg å jobbe med å ikke alltid stole på de tankene som  "sier" at det er skummelt å dra på kjøpesentre, at du ikke er bra nok og lignende. Du ER bra, akkurat som du er. Ingen er perfekte, og hva er egentlig det ? 
Vi har alle være positive og negative sider, det er en del av å være et helt menneske. 

Jeg vil anbefale deg å også lese vedlagte artikler, spesielt det om sjenerthet og angst. 

Lykke til videre med å få det bedre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Gå til vote

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser