Hopp til hovedinnholdet

 Jeg lurer på om jeg kanskje har en spiseforstyrrelse. Jeg kan gå flere dager der jeg kanskje bare spiser et knekkebrød hver dag, mens andre ganger så overspiser jeg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om jeg kanskje har en spiseforstyrrelse. Jeg kan gå flere dager der jeg kanskje bare spiser et knekkebrød hver dag, mens andre ganger så overspiser jeg. Jeg er aldri noe spesielt sulten uansett. Men jeg kaster ikke opp maten, og løper det ikke av meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette. Å kunne si om du har en spiseforstyrrelse ut far det du skriver, kan jeg ikke. For å kunne si det, må jeg ha mange andre tilleggsopplysninger.


Men at du spiser bare et knekkebrød om dagen  i noen dager og overspiser andre dager, viser at du har et usunt forhold til mat. Men du sier at du verken kaster opp eller løper maten av deg, så det er med og bekrefter at det ikke er en typisk spiseforstyrrelse. For at du skal kunne få mer hjelp med vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din slik at dere kan kartlegge matvanene dine og hva du spiser.  Likedan om det er andre ting i livet ditt du opplevere som vanskelig og som kan forstyrre psyken din.

Det som er veldig bra, er at om du skulle ha en begynnende spiseforstyrrelse, så kan du nå få hjelp veldig tidlig og da kan du unngå at det kan utvikle seg til å bli en mer komplisert spiseforstyrrelse.

Jeg legger ved en artikkel hvor du kan lese mer om spiseforstyrrelser og tegn på det som kan være nyttig for deg å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser