Hopp til hovedinnholdet

Sliter med derealisasjon/depersonalisasjon.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 år som sliter med derealisasjon og depersonalisering. Har slitt med dette i 2 år nå, og jeg har frem til nå taklet det greit, men de siste 2 ukene har følelsen blitt MYE verre... kjenner nesten ikke meg selv igjen, kjennes ut som jeg lever i en film eller en drøm. Skal starte opp igjen hos BUP idag, men trenger noen tips fra dere. Hva kan jeg gjøre for å bedre denne følelsen? Vil jeg noen gang kunne bli helt "fri" fra denne følelsen? Og hva kan jeg selv konkret gjøre for å takle den best mulig? Begynner å miste motet nå... Mvh gutt, 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det beste du kan gjøre for å få bort følelsen du beskriver å slite med er at du snakker med din behandler på BUP om dette. Jeg er sikker på at du med riktig hjelp og støtte vil kunne få bort denne følelsene du sliter med.

Depersonalisering og derealisasjon er plager som ofte opptrer sekundært til andre psykiske lidelser. Kognitiv terapi som kombinerer kjente intervensjoner fra behandling av panikkangst og sosial fobi, har vist god effekt. Jeg er sikker på at du kan få tilbud om slik type terapi på BUP og at du etter hvert vil merke at du får det bedre med deg selv.

Her kan du lese litt om kognitiv terapi ved Derealisasjon og Depersonalisasjon: Kogntiv terapi

Håper at dette var til hjelp for deg!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser