Hopp til hovedinnholdet

Eg blir mobba, mwn ingen voksne ser d. Eg har begynt å kutte meg for noen dager siden, men vil ikke kutta meg for mye på armene så folk ser d og begynner å bekymre seg. ingen legger merke te kor mye eg har forandra meg dei siste ukene, ingen bryr seg... eg vil ikke dra på skulen eg vil ikke ut av senga eg vil ingenting meir.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg griner meg sjølv i søvn kvar kveld. Eg føle meg ubrukelig. Eg blir mobba, mwn ingen voksne ser d. Eg føle ingen vil ha meg. Gutten eg e/va på G med begynte plutselig å henge med ein Anna jenta og snakke bare med meg når han føle for d. Eg føle meg brukt og som dritt. Eg har begynt å kutte meg for noen dager siden, men vil ikke kutta meg for mye på armene så folk ser d og begynner å bekymre seg. ingen legger merke te kor mye eg har forandra meg dei siste ukene, ingen bryr seg... eg vil ikke dra på skulen eg vil ikke ut av senga eg vil ingenting meir.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14,

Takk for at du skriver inn til oss nå som du har det så vanskelig. 

Du beskriver at du de siste ukene har forandret deg, og du kjenner på mye tristhet og gråter, og har mange negative tanker om deg selv. Du har også begynt å kutte deg, og du har begynt å isolere deg.

 

Jeg får noen tanker om at dette begynte etter at gutten du liker har begynt å henge med en annen jente. Når du tenker tilbake til da du begynte å få det leit, var det i etterkant av at du følte deg avvist av denne gutten? Det er aldri noe gøy å kjenne seg valgt bort. Dette kjennes veldig vondt ut nå, og du skal vite at det er mange ungdommer som har og har hatt kjærlighetssorg. Du er ikke alene med å oppleve at den du liker eller er forelsket i, ikke er like interessert i deg. På et annet tidspunkt vil du komme til å møte en gutt som blir like glad i deg som du kan bli glad i ham, selv om dette kanskje ikke kjennes relevant eller interessant ut for deg nå. Jeg legger uansett ved en artikkel om kjærlighetssorg kommer med noen gode tips om hva du kan gjøre for å komme deg over dette.

Samtidig så er min viktigste anbefaling til deg, at du snakker med noen om hvordan du har det. Jeg blir bekymret over den utviklingen du har hatt de siste ukene, med kutting, nedstemthet og økende grad av isolasjon.Vi på ung.no vet at det hjelper å snakke med noen. Jeg anbefaler deg å snakke med en voksen du har tillit til, kanskje mamma eller pappa, eller en annen omsorgsperson?

Du kan også ta kontakt med helsesøster på ungdomsskolen eller helsestasjon for ungdom dersom kommunen din tilbyr dette. Helsesøster har lang erfaring med å lytte til ungdom som strever. Dersom du synes det er vanskelig å snakke om det, så vis det du har skrevet til oss, og bruk dette som et utgangspunkt for en samtale. En annen mulighet er å ringe gratis til Kors på halsens hjelpetelefon på telefonnummer 800 333 21 og få støtte til å få det bedre. 

Jeg håper du synes dette var nyttig for deg å lese, jeg ønsker deg lykke til videre.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser