Hopp til hovedinnholdet

I dag hadde jeg en dårlig opplevelse på skolen. Følte meg dritt nesten hele dagen. Desverre var ikke helsesøster på skolen i dag, men i morgen. Jeg vill snakke med henne om dette som skjedde. Jeg ikke er flink til å spørre om hjelp, og når jeg først spørr, så tørr jeg ikke åpne meg. Hvordan åpne meg om følelsene mine til helsesøster på skolen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

I dag hadde jeg en dårlig opplevelse på skolen. Jeg gikk inn på doen og begynte å gråte, og følte meg dritt nesten hele dagen. Desverre var ikke helsesøster på skolen i dag, men hun er der i morgen. Jeg vurderer å snakke med henne om dette som skjedde, for jeg føler ofte at det skjer med meg og jeg vil snakke med noen om det. Men det som er problemet er at jeg ikke er flink til å spørre om hjelp til ting, og når jeg først spørr om hjelp, så tørr jeg ikke åpne meg. Så jeg lurer på om dere har noen tips on hvordan jeg skal tørre å ta initiativ til å gå å åpne meg om følelsene mine til helsesøster på skolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Ikke greit at du må vente en dag før du kan snakke med helsesøster. Årsaken til at jeg sier det er at det ofte er lettere å snakke med noen om negative opplevelser rett etter hendelsen.  Går det en dag har en fått tid til å tenke gjennom hendelsen flere ganger. Er det første gang du snakker med helsesøster forstår jeg at det kan være en utfordring. De fleste helsesøstre forstår at det er noe spesielt som eleven kommer for å fortelle. Husk at helsesøster har taushetsplikt overfor deg. Det du forteller henne blir hos henne. Det er og ungdom som synes det er bedre å skrive ned det de vil snakke med helsesøster om. Du kan levere det du har skrevet til henne. Så kommer du tilbake for eksempel i timen etter. Da er det lettere for henne å vite hvilke spørsmål hun skal stille. Det er for dere elever helsesøster er på skolen.
Ta en titt på artiklene jeg har lagt med.Mulig du får noen tips der.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser